Šonedēļ «Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2016»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Festivāla «Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2016» ietvaros daudzveidīga pasākumu programma un deviņi latviešu komponistu darbu pirmatskaņojumi. Šogad laikā no 3. līdz 31. martam norisināsies Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls «Latvijas Jaunās mūzikas dienas», kas veltīts Latvijā komponētai mūzikai.

Festivālā pirmatskaņojumus piedzīvos 9 kamermūzikas un simfonisko žanru opusi. Apmeklētājus sagaida daudzveidīga muzikālā un izglītojošā programma pieaugušajiem, bērniem un jauniešiem pavisam 12 dažādos pasākumos Rīgā, Ādažos, Dobelē un Ventspilī. Ar pasākumu programmu var iepazīties www.muzikasdienas.lv

Šis ir vienīgais festivāls, kura uzmanības centrā ir jaunākā Latvijā radītā laikmetīgā akadēmiskā mūzika, tostarp kamermūzika un kormūzika, iekļaujot gan jaunu, gan plaši pazīstamu Latvijas 20. un 21. gs. komponistu darbus. Tā mērķis ir iesaistīt ne vien pieredzējušus Latvijas mūziķus un kolektīvus, bet sekmēt arī jauno komponistu dalību. Visas koncertu programmas veidotas tā, lai būtu interesantas un uztveramas ikvienam, pat nepieredzējušam klausītājam. Festivāla ietvaros, līdzās koncertiem, tiks īstenota arī izglītojošā daļa – radošās mūzikas darbnīcas bērniem un jauniešiem, norisināsies bērnu kompozīciju konkurss.

Festivāla direktore Indra Riše: «Festivāla unikalitāte ir spējā apvienot visu paaudžu komponistus – sākot ar mūzikas skolu audzēkņiem no 7 gadu vecuma līdz pat vidējās un vecākās paaudzes komponistiem un slaveniem klasiķiem, visiem festivāla laikā sniedzot mākslas dzīvē tik svarīgo - skatuvi un klausītāju. Šogad latviešu mūzikas gadā īpaši suminām komponistus, kuriem aprit apaļas jubilejas. Festivālā šo komponistu izcilie darbi iet roku rokā ar jauno, trakulīgo, pat ekstravaganto jaunās paaudzes komponistu veikumu. Aicinām klausītājus šo košo skaņu pavasari baudīt Rīgā, Ādažos, Dobelē un Ventspilī.»

Detalizēta programma šeit: www.muzikasdienas.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu