"Mazajiem laupītājiem" panākumi filmu festivālā Čehijā (5)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā latviešu spēlfilma "Mazie laupītāji" ar panākumiem piedalījusies Čehijā notikušajā Zlīnas starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivāla konkursa programmā, liecina Nacionālā kino centra mājaslapā publicētā informācija.

Filma "Mazie laupītāji" ieguvusi ekumeniskās žūrijas diplomu.

Zlīnas starptautiskais bērnu un jauniešu filmu festivāls ir viens no vecākajiem šāda veida festivāliem pasaulē un šogad svinēja 49.jubileju. Šogad festivālā tika izrādītas 440 filmas no 44 valstīm.

Čehu mazie un lielie skatītāji "Mazos laupītājus" uzņēmuši ar lielu atsaucību. Filmu klātienē pārstāvēja režisors Armands Zvirbulis, kā arī mazais laupītājs Gustavs Voldemars Vilsons kopā ar tēvu, aktieri Mārtiņu Vilsonu.

Divu mēnešu laikā šī ir otrā balva filmai "Mazie laupītāji", kura Čehijas diplomu pievieno Rīgas starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimora kino" galvenajai balvai "Lielajam spilvenam".

Šā gada laikā filmu "Mazie laupītāji" gaida vēl vairākas piedalīšanās starptautiskos festivālos. Vasarā filma piedalīsies Itālijā notiekošajā filmu festivālā, bet rudenī "Mazie laupītāji" atlasīti konkursa programmai filmu festivālam Nīderlandē.

Kā ziņots, "Mazie laupītāji" pirmizrādi Latvijā piedzīvoja 27.martā, bet savu starptautisko pirmizrādi filma piedzīvoja februāra sākumā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur notika 59.starptautiskais filmu festivāls "Berlināle".

Filma ir Latvijas un Austrijas kopražojums. Filmas scenārija autors ir Māris Putniņš, bet producents ir Gatis Upmalis. "Mazos laupītājus" veidojusi filmu studija "F.O.R.M.A.", kas skatītājiem jau pazīstama ar filmu "Ūdensbumba resnajam runcim".

Filmas "Mazie laupītāji" pamatā ir stāsts par ģimeni, kuru banka kredīta parādu dēļ izliek no jaunā dzīvokļa un kura spiesta patverties pie vecvecākiem laukos. Ģimenes bērni - piecgadīgais puika Robis un septiņgadīgā meitene Luīze -, nokļuvuši laukos, izplāno bankas aplaupīšanu, kas izraisa virkni interesantu un negaidītu notikumu.

Mazos laupītājus atveido Gustavs Voldemars Vilsons un Zane Leimane - meitene skatītājiem pazīstama kā jaunākā māsiņa no "Ūdensbumbas resnajam runcim". Bīstamo, bet komisko bankas apsargu lomās iejutās Artūrs Skrastiņš un Juris Žagars. Bankas direktora lomu atveidoja austriešu aktieris Karls Markovics. Tāpat jaunajā filmā piedalās Aija Dzērve, Imants Strads, Gunārs Placēns, Skaidrīte Putniņa un Gundars Āboliņš.

Karlu Markovicu latviešu skatītāji pazīst no iemīļotā seriāla "Komisārs Reksis", kurā viņš tēloja kriminālpolicistu, kurš strādāja kopā ar Mozeru. Starptautisku slavu aktierim pagājušogad atnesa Austrijas-Vācijas kopražojuma filma "Naudas viltotāji" ("The Counterfeiters"), kurā Markovics atveidoja galveno lomu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu