Ziepju opera "Neighbours" piedzīvo 6000.sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Slavenais Austrālijas seriāls "Neighbours" ("Kaimiņi"), kurš palīdzēja uzsākt karjeru tādām zvaigznēm kā Kailija Minoga un Rasels Krovs, šodien Austrālijā piedzīvos 6000.sērijas translāciju.

"Seriāls ir par patiesām emocijām, sirsnību un humoru," saka producente Sūzana Bovera. ""Neighbours" ir viena no Austrālijas ikonām".

"Tas ir Austrālijas televīzijas flagmanis ārzemēs, kas padarīja to populāru citās valstīs un guva patiešām žilbinošus panākumus Anglijā," uzsver Melburnas mediju eksperts Džons Bensons. "Seriāls nopelnīja miljoniem dolāru, ļāva attīstīties cilvēkiem un sniedza viņiem iespēju radoši izpausties."

Dažās valstīs, visvairāk Lielbritānijā, šis seriāls ir kļuvis par neatņemamu dzīves sastāvdaļu un tiek raidīts divreiz dienā, vietējiem jokojot, ka "Neighbours" spēj iepazīstināt skatītājus ar Austrālijas slengu.

Četrus mēnešus pēc slavenās ziepju operas pirmajām sērijām un izmisīgas cīņas ar krītošajiem reitingiem TV kanāls "Seven Network" izlēma pārtraukt seriāla raidīšanu, taču 1986.gadā to pārņēma konkurējošais TV kanāls "Network Ten", un pēc strauja popularitātes pieauguma un skatītāju iepazīstināšanas ar Minogu un Džeisonu Donovanu "Neighbours" ("Kaimiņi") kļuva par Austrālijas ilgstošāko seriālu un svarīgu kultūras eksporta preci, kas tika pārdota aptuveni 100 valstīs.

Kad TV ekrānos parādījās jaunais seriāls "Home and Away", kas bija stipri līdzīgs "Neighbours" un nopietns tā konkurents, sirsnīgie un uz ģimeni orientētie sižeti tika pamazām aizvietoti ar daudz šarmantākiem tēliem un specifiskākām tēmām, piemēram, lesbiešu skūpstu un pirmo atklāto geja tēlu. Taču seriāls jau bija iekarojis sev stabilu vietu TV folklorā, kopš popularitāti bija guvusi Minoga, Krovs un Donovans, kā arī aktieris Gajs Pīrss un popzvaigznes Natālija Imbruglija, Holija Valansa un Delta Gudrema.

No pašām pirmajām epizodēm seriālā darbojās arī nu jau aizsaulē aizgājusī slavenā austrāliešu ziepju operu zvaigzne Ena Hedija, kas seriālā atveidoja Helēnas Denjelsas lomu.

Ideja par seriālu "Neighbours" pieder producentam Redžam Vatsonam, kurš radījis arī Lielbritānijas seriālu "Crossroads".

Šis seriāls ir veiksmīgākais no mazbudžeta Austrālijas seriāliem, pārspējot tādus slavenus seriālus kā "Sons and Daughters", "The Young Doctors" un "Prisoner", kuru producents ir televīzijas moguls Redžs Grundijs.

Seriālā "Neighbours" piedalījušās arī tādas Lielbritānijas slavenības kā Lilija Alena un Emma Bantone, kā arī komiķi Deivids Voljams un Mets Lukass.

Tiek ziņots, ka producenti cer atjaunot kritušos seriāla reitingus, kā dramatisku pavērsienu izmantojot Stefana Denisa atveidotā uzņēmēja Pola Robinsona slepkavības mēģinājumu. Robinsons ir seriāla varonis jau kopš tā pirmās epizodes, kas tika demonstrēta 1985.gadā.

Deniss seriālā sastrādājas ar aktieri Elanu Deilu, kurš atveido Džimu Robinsonu. Deils slavas zenītu sasniedza ar lomām seriālos "O.C." un "Ugly Betty" ("Smukulīte Betija"), tēlojis epizodiskās lomās seriālos "Lost" ("Pazudušie"), "24", "ER" ("Ātrā palīdzība"), "The West Wing" ("Rietumu spārns"), "The X-Files" ("Slepenās lietas"), kā arī Holivudas filmās "Star Trek Nemesis" ("Zvaigžņu ceļš: Atriebība") un "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" ("Indiana Džonss un Kristāla galvaskausa karaliste").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu