Hārlemas gospeļu koris atgriežas Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

30.decembrī ar koncertu Rīgas Kongresu namā jau sesto reizi Latvijā viesosies Hārlemas Gospeļu koris, informē koncertaģentūras "Makroconcert Latvija" pārstāve Inese Rutkovska.

Hārlemas Gospeļu kora spēcīgās balsis spēj aizkustināt un iedvesmot jebkuru, neskatoties uz klausītāja reliģisko piederību, vecumu vai interesēm, uzskata koncerta rīkotāji. Koris uzstājies kopā arī ar dažādām pasaules mūzikas zvaigznēm, kuru vidū ir grupas "U2" solists Bono, Vūpija Goldberga, Daiana Rosa, Avrila Lavinja, Sindija Laupere un pat grupa "Gorillaz".

Kora dziedātāji uzstājušies pāvestam Jānim Pāvilam II, bijuši viesi sera Eltona Džona dzimšanas dienas ballītē Ņujorkā un šogad paralēli koncertturnejām muzicējuši kopā ar Kītu Ričardsu, Džošu Grobanu un grupu "Neon Trees".

Hārlemas Gospeļu kori pirms 25 gadiem dibinājis Alens Beilijs. Savas pastāvēšanas laikā koris uzstājies ne vien dzimtajā Amerikā, bet arī citur pasaulē, Japānā, Austrālijā, Eiropas valstīs un citur, ar mērķi iedvesmot cilvēkus ticībai, apvienot tos neatkarīgi no etniskās piederības vai pārliecības, kā arī tuvāk iepazīstināt ar afroamerikāņu kultūru.

Kora izpildītie gospeļi ir reliģiski dziedājumi, kuru muzikālajā noformējumā apvienojušās blūza, džeza, spiričuelu un pat repa iezīmes. Koris labprāt izpilda arī visiem labi pazīstamas laicīgas dziesmas, piemēram, „Hey Jude”, „All You Need Is love”, "We Are The World", „I Believe I Can Fly” un citas.

Biļetes par Ls 15-25 var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu