Klausies Lū Rīda un "Metallica" kopīgo albumu!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī smagā metāla grupas "Metallica" un leģendārās Ņujorkas grupas "Velvet Underground" dibinātāja Lū Rīda (Lou Reed) kopīgais albums iznāks 31.oktobrī (Ziemeļamerikā - 1.novembrī), jau šobrīd to iespējams pilnībā noklausīties mājas lapā "www.loureedmetallica.com".

Saturu albumam, kuram dots nosaukums "Lulu", iedvesmojušas vācu ekspresionista Franka Vēdekinda lugas "Zemes gars" un "Pandoras lāde". Mūziku un vārdus rakstījis Lū Rīds, savukārt "Metallica" nodarbojās ar materiāla aranžējumu. Albuma vāku veidojis nīderlandiešu fotogrāfs Antons Korbijns.

Zināms, ka sākotnēji Lū Rīds bija sagatavojis materiālu kādam teātra uzvedumam Berlīnē, taču pēc uzstāšanās ar "Metallica" Ņujorkā par godu Rokenrola Slavas zāles 25 gadu jubilejai Rīds nolēma, ka vēlas ar viņiem ierakstīt albumu.

Rīds un "Mettalica" ķērās pie darba 2011.gadā grupas ierakstu studijā Kalifornijā un paziņoja par albumu pēc ieraksta pabeigšanas.

Pirmais albuma singls ir "The View".

Londonas metro atsakās izvietot "Lulu" reklāmas plakātu

Foto: Publicitātes foto

Lai Lū Rīds un "Metallica" ne reizi vien izraisījuši sabiedrības diskusijas, šoreiz mūziķi ne cerēja, ne vēlējās, lai reklāmas plakāti izraisītu skandālu. Uz žurnāla "Rolling Stone" uzdoto jautājumu par aizliegumu Lū Rīds atbildēja ar pretjautājumu: "Ko Endijs Vorhols vai Žans Mišels Baskijā teiktu par šādu frivolu cenzūru?"

Atgādinām, ka 2008.gadā Lū Rīds uzstājās Rīgā.

"Metallica" Latvijā uzstājusies divas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu