Kas jāzina slēpošanas entuziastiem, atpūšoties Liptovas reģionā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liptovas reģions Slovākijā izsenis pazīstams ar gleznainajām dabas ainavām un brīnišķīgajām koka baznīcām. Vēlāk reģions ieguva slēpošanas un snovborda entuziastu atzinību, šeit risinās pat nozīmīgākie pasaules slēpošanas pasākumi. Tāpēc piedāvājam iepazīties ar lietām, kas noteikti jāzina par atpūtu Liptovā.

Slēpošanas arēnas iesācējiem un profesionāļiem

Jasna neapšaubāmi ir viens no labākajiem slēpošanas kūrortiem Eiropā, kas savu nevainojamo reputāciju ieguvis ar lielāko slēpošanas arēnu Slovākijā. Kūrorta apmērus labi raksturo arī skaitļi: 29 gaisa vilcieniņi un pacēlāji otrajā lielākajā Zemo Tatru virsotnē stundas laikā spēj apkalpot pat 30 000 cilvēku! Lielākā daļa slēpošanas nogāžu ir guvušas īsto kalnu slēpošanas profesionāļu atzinību un ievērību, bet vilšanās nebūs arī iesācējiem, kuriem speciāli domāti kopumā 19 kilometri dažādās trasēs.

Liptovā katra pavadīta minūte ir neaizmirstama, bet lielākās emocijas un iespaidus var smelties martā, kad Liptovas reģionā risinās Pasaules kausa izcīņa kalnu slēpošanā. Sacensības ir ne tikai iespēja vērot pasaules slēpošanas elites profesionalitāti un filigrāno slēpošanas māku, bet šajās dienās var arī piedalīties krāsainā slēpošanas modes šovā, vērot par tradīciju kļuvušo numuru izlozi, lustēties slēpotāju ballītē, kā arī izbaudīt daudzus citus izklaides pasākumus.

Foto: publicitātes

Ūdensparki ķermeņa un dvēseles žirgtumam
Apciemojot Liptovu, visu laiku nav jāpavada uz slēpēm vai snovošanas dēļa. Tāpēc jūs sagaida divi ūdensparki, kuros noņemt stresu un atpūsties no ikdienas steigas. Viens no tiem - «Gino Paradise Bešenova» - ir labi zināms ar saviem rekordiem. Šeit jūs variet izbaudīt Slovākijā visgarāko ūdens nobraucienu, bet no 30 metrus augstā torņa vērot apbrīnojamus Zemo Tatru dabas skatus. Un neaizmirstiet par «Vital World» atveseļošanās procedūrām - šajā kompleksā apmeklētājiem piedāvājam 16 tvaika, ūdens un masāžu pirtis un saunas.

Ne tikai Slovākijā, bet visā Eiropā lielākais ūdensparks «Tatralandia» piedāvā atpūsties daudz aktīvāk. Garantējam, ka pēc 29 ūdens trubu un slīdņu apmeklējuma jūs pārpildīs adrenalīns, bet mākslīgajos viļņos varēsiet sajusties kā profesionāls sērfotājs.

Foto: publicitātes

Mēs varam jums minēt vēl desmitiem iemeslu, kādēļ vajadzētu apmeklēt Liptovu, bet labāk ir vienreiz redzēt, nekā simtreiz dzirdēt. Tāpēc dodieties uz Liptovu un atcerieties, ka sezona ir tikai sākusies!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu