Trīs labākie snovborda cienītāju kūrorti Tatros

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ja neesi pārāk pieredzējis un labs snovborda mīļotājs, tad bieži nav viegli izvēlēties atbilstošu kūrortu, kur izbaudīt ziemas priekus. Vēl grūtāk, ja tu pirmo reizi mūžā esi apņēmies uzkāpt uz snovborda dēļa. Tiem, kuri vēl nav izlēmuši par došanos uz Tatriem, piedāvājam nelielu ieskatu vietējos slēpošanas kūrortos.

1. Jasna - snovbordistu un burziņu cienītāju paradīze
Jasna ir viens no labākajiem kūrortiem Centrāleiropā - gan slēpošanas, gan snovborda mīļotājiem. Galvenā vieta kūrortā ir 2004 metrus augstā Čopoka virsotne, kas ir otra augstākā Zemajos Tatros. 50 kilometri dažādu nogāžu ar vertikālo kritumu 1124 metri apmierinās pat pieredzējušākos snovbordistus, bet bērniem domātās nogāzes darbojas no agra rīta līdz vēlam vakaram. Šeit darbojas modernākais gaisa vilcieniņš, tāpēc nav nepieciešams kāpt kalnos, lai nokļūtu vislabākajās vietās. Patīkamākais, ka šeit ir vairākas bezmaksas slēpošanas zonas, un pēdējos gados Jasna ir atzīts par lielāko un pieejamāko bezmaksas kūrortu Slovākijā.

Jasna ir snovbordistu paradīze, bet ir plaši pazīstama arī ar daudzām citā atpūtas iespējām: no pašā virsotnē ierīkotā restorāna «Rotunda» līdz rekordlieliem ūdensparkiem un atsvaidzinošiem SPA. Un, protams, ar mežonīgākajām ballītēm nakts klubā «Happy End».

2. Tatranska Lomnica: ekstrēmi piedzīvojumi piecus mēnešus gadā
Pirmais un galvenais iemesls, lai snovbordotu Augstajos Tatros esošajā Tatranska Lomnica kūrortā, ir 12 kilometri teicami iekārtotu nogāžu ar vertikālo kritumu 1300 metri, pa kurām var traukties piecus mēnešus gadā. Kūrorts piedāvā gūt neiedomājamu pieredzi augstākā līmeņa trasēs, kuru platums var sasniegt pat 60 metrus. Ja domā, ka nav iespējams nobraukt lejā no 2634 metru augstumā esošās Lomnickas virsotnes, tad sasniedz šo virsotni ar modernu gaisa vilcieniņu un viesojies Centrāleiropā visaugstāk esošajā kafejnīcā «Dedo».

Pēc dažādu ekstrēmu ziemas sporta izbaudīšanas, gūstiet prieku daudzos citos pasākumos Tatranska Lomnicā. Izbaudiet burvīgus koncertus un dažādas uzstāšanās iespaidīgā ledus baznīcā, izgaršojiet «Tatru emociju pusdienas» un gūstiet baudu atveseļojošās SPA procedūrās «Grand Hotel Prague» viesnīcā.

Foto: publicitātes

3. Štrbske Pleso: klusums un adrenalīns vienuviet
Štrbske Pleso kūrorts atrodas blakus burvīgam ledus kalnu ezeram, kas ir Augsto Tatru īsts dārgakmens. Kaimiņvalstu snovbordisti jau novērtējuši perfekti sagatavotās nobrauciena trases, kuru kopējais garums ir deviņi kilometri, kā arī teicamās slaloma trases. Neuztraucieties, ja vēl nekad neesiet uzkāpis uz snovborda dēļa - kūrorta atradīsiet sev piemērotāko iesācēju skolu.

Citi Tatru kūrorti ir zināmi ar savām skaļajām un vētrainajām ballītēm, Slovākijā visaugstāk bāzētais Štrbske Pleso kūrorts ir miera un klusuma oāze. Uzturoties augstākā līmeņa viesnīcās, varat izbaudīt gan mierīgu, relaksējošu atpūtu, gan paaugstināt adrenalīna līmeni, braucot ar snovborda dēli burvīgos ziemas parkos.

Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu