Pēc gada uz ekrāniem nonāks Karapetjana jaunā filma «Pirmdzimtais»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kopš pagājušā gada nogales norit darbs pie režisora Aika Karapetjana jaunās spēlfilmas trillera «Pirmdzimtais» filmēšanas, kuras pirmizrāde plānota nākamā gada sākumā, informē Nacionālā kino centra vecākā referente nozares informācijas jautājumos Kristīne Matīsa. Filmas vajadzībām šajā aukstajā laikā notiek ārskatu filmēšana mežā un uz aizsaluša ezera. Nākamās nedēļas vidū tiks filmēta aina, kurā aktieris ielūst ledū.

«Pirmdzimtais» uzņemšana ar pārtraukumiem turpināsies līdz šā gada vasarai.

Topošais trilleris būs stāsts par vidēja vecuma inteliģentu, kurš, cenšoties sievas acīs atjaunot savu reputāciju, ko jūtas zaudējis pēc nepatīkama incidenta ar laupītāju, nejauši izdara slepkavību. Un ar laiku sāk saskatīt noslēpumainas sakarības starp mirušo, sievas grūtniecību un noslēpumainu šantāžistu, kurš viņu spiež rīkoties pret paša gribu.

Galvenās lomas filmā atveido aktieri Kaspars Znotiņš, Maija Doveika un Kaspars Zāle.

Filmas producents Roberts Vinovskis klāstīja, ka filmas veidotāji ir ļoti laimīgi par atnākušo auksto laiku un salu. «Ja nebūtu tā palaimējies ar laikapstākļiem, mēs būtu pamatīgās ziepēs. Visu neparasti silto decembri bažīgi turējām īkšķus, gaidot sniegu, jo bez īsta sniega un ar ledu klāta ezera šī varētu kļūt par ļoti dārgu filmu,» piebilda Vinovskis.

«Pirmdzimtais» ir Karapetjana trešā spēlfilma un trešā sadarbība ar «Studiju Lokomotīve», producentu Vinovski un operatoru Jāni Eglīti, kurš 2014.gadā nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps» saņēma balvu kā labākais operators.

Trillera «Pirmdzimtais» filmēšana
Trillera «Pirmdzimtais» filmēšana Foto: publicitātes

2015. gada aprīlī Nacionālais kino centrs Karapetjana filmas «Pirmdzimtais» pirmajam posmam piešķīra 208 000 eiro.

Par režisoru

Karapetjans ir viens no savas paaudzes redzamākajiem režisoriem. Par diplomdarba filmu Latvijas Kultūras akadēmijā - īsfilmu «Riebums» - 2007. gadā viņam tika piešķirta nacionālā balva «Lielais Kristaps» kategorijā «Labākā īsfilma». Viņa 2012.gada debijas spēlfilmas «Cilvēki tur» pirmizrāde notika prestižajā Karlovi Vari starptautiskajā kino festivālā. Režisora otrā spēlfilma, šausmu žanra darbs «M.O.Ž» tika pirmizrādīts svarīgākajos žanra filmu festivālos Kanādā un ASV, vēlāk arī daudzos nozīmīgos Eiropas festivālos. Patlaban filma «M.O.Ž» tiek izrādīta kinoteātros ASV.

Paralēli darbam kino režisors iestudē arī operas un teātra izrādes. Plašu ievērību guva 2011. gadā Latvijas Nacionālajā operā iestudētais «Seviļas bārddzinis» un 2013.gadā Latvijas Nacionālajā teātrī iestudētais Šekspīra «Venēcijas tirgotājs».

Trillera «Pirmdzimtais» filmēšana
Trillera «Pirmdzimtais» filmēšana Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu