Smiļģa Teātra muzejā notiks Arnolda Liniņa 85 gadu jubilejai veltīts pasākums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebookcom

Šovakar plkst.19 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks pasākums «Darbs reizēm gan grūts, bet tomēr jauks», kas būs veltīts aktiera un režisora, izcila skatuves runas pedagoga Arnolda Liniņa 85 gadu jubilejai, informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākumā, kura nosaukumā izmantots Alfrēda Krūkļa teksts Elgas Īgenbergas dziesmai «Cauri pilsētai», kuru savulaik dziedāja Liniņš un māsas Vambūtes, piedalīsies aktieri Baiba Broka, Anita Grūbe, Baiba Indriksone, Ausma Kantāne, Artis Robežnieks, Kaspars Znotiņš, operas soliste Kristīne Gailīte, režisori Mihails Kublinskis un Jānis Streičs.

Tāpat pasākumā piedalīsies diriģents Viesturs Gailis, operstudijas «Figaro» mākslinieces Gita Sondare un Laura Lazda. Savi atmiņu stāsti būs arī Liniņa dzīvesbiedrei, LKA profesorei un režisorei Ainai Matīsai, meitai Mārai Liniņai un dēlam Eduardam Liniņam.

Liniņa jubilejai veltīto pasākumu vadīs LKA profesors un Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš.

Liniņš 1952.gadā pabeidza Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti un kļuva par toreizējā Drāmas teātra aktieri, atveidojot vairākas spilgtas lomas. Jau pēc gada viņš kļuva arī par savas skolotājas - leģendārās docentes, skatuves runas pedagoģes Olgas Bormanes - asistentu un runas pedagogu Teātra fakultātē. Liniņš bija izcils skatuves runas pedagogs daudzām aktieru paaudzēm, paralēli strādājot par režisoru Daugavpils teātrī (1959), par aktieri un režisoru Jaunatnes teātrī (1960-1964) un 1971.gadā kļūstot par Dailes teātra galveno režisoru.

Rīgas kinostudijas Tautas kinoaktieru studijā, Dailes teātra 4., 5., 6. un 7. studijā, Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas operas klasē, operas studijā «Figaro» un mūža nogalē (no 1993.gada) arī LKA Liniņa profesionālā pedagoga uzmanības centrā vienmēr bija skatuves runa.

Liniņš mūžībā aizgāja 1998.gada 12.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu