Lielajā ģildē notiks bērnu kamerizrāde «Pasaka par Diegabiksi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lielajā ģildē sestdien, 21. novembrī, plkst.11 un 13 būs iespēja baudīt Riharda Zaļupes un Paulas Pļavnieces veidoto bērnu kamerizrādi «Pasaka par Diegabiksi», informē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska. Zaļupe savu mīļāko bērnības pasaku pārveidojis par muzikālu ceļojumu septiņās ainās pieciem mūziķiem, elektronikai un stāstniekam.

Muzikālās kamerizrādes formāts ir piemērots, lai iepazīstinātu mazos klausītājus ar latviešu bērnu literatūras pamatvērtībām, kas savienojumā ar spilgtu mūziku, režiju un scenogrāfiju paplašina bērnu iztēles apvārsni un rada paliekošu iespaidu par Latvijas kultūras mantojumu, turklāt pieradina bērnus pie skatuves mūzikas klausīšanās.

Koncertā piedalās LNSO mūziķi - flautiste Ilze Urbāne, fagotists Jānis Semjonovs, mežradznieks Artūrs Šults, čelliste Diana Ozoliņa un sitaminstrumentālists Edgars Saksons. Stāstnieks būs aktieris Toms Liepājnieks, kurš mazajiem klausītājiem viegli uztveramā veidā izstāstīs Žaņa Grīvas pasaku.

Kamerizrādes «Pasaka par Diegabiksi» režisore ir Paula Pļavniece.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu