«Draudzeņu padomi grūtniecībā» - grāmata, kas noderēs ikvienai sievietei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Apgāds Zvaigzne ABC» izdevis Vikijas Aiovinas (Vicki Iovine) grāmatu «Draudzeņu padomi grūtniecībā», kas noderēs ikvienai sievietei, kura vai nu plāno mazuli, vai jau ieraudzījusi divas laimīgās svītriņas grūtniecības testā. Kā raksta kāda lasītāja vietnē Amazon.com – «pat ja es Vikijai ne visur piekrītu, viņa pavisam noteikti ļāvusi man kārtīgi izsmieties un devusi iemeslu sarunām ar ārstu, vīru un citiem cilvēkiem». Uzdāviniet šo jauko grāmatu sev zināmai topošajai māmiņai, lai kliedētu viņas bažas un sagādātu patīkamus brīžus!

Sieviete gaidībās līdzās priekam un neskaitāmām citām emocijām izjūt arī apjukumu. Kas īsti notiek ar manu ķermeni? Kas ir visas tās pārbaudes un analīzes, uz kurām mani sūta ginekologs? Kā lai pastāstu savam vīram, ka man (atkal!) gribas nevis mīlēties, bet vienkārši izgulēties? Kāpēc man ir tik mainīgs garastāvoklis? Kur lai «cilvēku valodā» palasu par dzemdību atsāpināšanas iespējām? (Un galu galā, protams, arī grūtniecei mieru nedod klasiskā visu sieviešu problēma – un ko lai tagad velku mugurā?)

Apgāds Zvaigzne ABC

Autore Vikija Aiovina uzskata – uz visiem šiem jautājumiem vislabākos padomus var sniegt draudzenes, kas pašas piedzīvojušas grūtniecības prieku un satraukumu, ārējās grūtības un iekšējos «amerikāņu kalniņus». Un tieši to viņa piedāvā – pašas un draudzeņu apkopoto pieredzi viegli lasāmā un uztveramā formā. «Draudzeņu padomi grūtniecībā» ir draudzeņu tusiņš, kurā tiek atklāti stāstīts par visu emocionāli daudzkrāsaino grūtniecības laika pieredzi. Šķiet, Vikijas sauklis varētu būt – atklāti un ar humoru par VISU, kas interesē sievieti bērna gaidībās, sākot ar rīta nelabumu, krūšu piebriešanu un urīnpūšļa savādo uzvedību un beidzot ar pieņemšanos svarā, strijām un atsāpināšanas metodēm dzemdībās. Mēs visas esam dzirdējušas par sievietēm, kuru grūtniecība norit perfekti – modeles, aktrises un citas zvaigznes, kas ar apgarotu sejas izteiksmi pozē uz sieviešu žurnālu vākiem. Taču

šī grāmata nav domāta «perfektajām grūtniecēm»!

Drīzāk tādām, kuras neizliekas, apgalvojot, ka katrs gaidību mirklis viņām un viņu partneriem sagādā tikai eiforiskas izjūtas. Tādām, kuras vēlas iegūt informāciju par ļoti intīmiem jautājumiem, bet kautrējas tos apspriest ar savu ginekologu. Tādām, kuras reizēm nomoka dažādas bažas par sevi, bērniņu un attiecībām ar partneri, bet īsti nav, kam šīs izjūtas uzticēt. Īsi sakot – ikvienai grūtniecei!

«Draudzeņu padomi grūtniecībā»
«Draudzeņu padomi grūtniecībā» Foto: publicitātes

Vikija aplūko pat visneiedomājamākos jautājumus, un viņas atbildes ir sirsnīgas, pārdomātas un asprātīgas. Viņas personificētās draudzenes ne tikai dalās informācijā un zināšanās par lietām, kuras, kā vēsta grāmatas apakšvirsraksts, «ārsts tev nepastāstīs», bet arī ik pa brīdim apliecina, ka grūtniece un viņas izjūtas ir normālas. Iespējams, pats galvenais šīs grāmatas vēstījums ir tāds, ka līdz ar divām svītriņām grūtniecības testā sākas arī svarīgākā «vecākbūšanas» mācība: tev nav jābūt perfektai mātei – pietiks, ja būsi «gana laba».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu