Millers: LZA norīkota apsardze liegusi ieeju koncertzālē «Rīga»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) norīkota apsardze liegusi ieeju koncertzālē «Rīga» uz «Baltās nakts» pasākumu, informēja producents un koncertzāles pārstāvis Juris Millers.

«LZA, izmantojot bruņotu spēku, centās paralizēt koncertzāles «Rīga» darbību, aizslēdzot ieeju ēkā, bet koncertzāles durvīm priekšā izbūvējot barikādes, tādejādi traucējot pasākuma «Baltā nakts» apmeklētāju iekļūšanu koncertzālē. Šīs darbības ir ne tikai prettiesiskas un krimināli sodāmas, bet arī parāda LZA patieso mērķi – vardarbīgi sagrābt telpas un tajās esošās materiālās vērtības,» norādīja Millers.

Millers arī vērš uzmanību uz to, ka savas darbības LZA darbinieki pamato ar akadēmijas prezidenta Ojāra Spārīša izdotu pavēli. «Šādas darbības ir pretrunā arī ar Saeimas Kultūras, zinātnes un izglītības komisijā, mediju un Saeimas deputātu klātbūtnē publiski izteikto solījumu, ka LZA nodrošinās netraucētu šobrīd ieplānoto pasākumu norisi, lai neciestu to apmeklētāji,» pauda Millers.

Koncertzāles pārstāvis arī norāda, ka LZA šobrīd ne tikai pārkāpj likumu, bet arī rīkojas pretēji sabiedrības interesēm, jo jau šobrīd uz koncertzālē «Rīga» ieplānotajiem pasākumiem biļetes ir iegādājušies vairāk nekā 50000 cilvēku un ir ieplānoti vairāk nekā 100 dažādi pasākumi tuvāko mēnešu laikā. «Neskatoties uz LZA pretiesisko rīcību, koncertzāle «Rīga» savu darbību turpinās un telpas neatbrīvos, visi plānotie pasākumi tajā notiks, bet konfliktu ar LZA risināsim tiesas ceļā,» teica Millers.

Iekļūšana koncertzālē tiek nodrošināta pa sānu ieeju Gogoļa ielas pusē.

Ziņots, ka LZA nolēmusi pārtraukt telpu nomas līgumu ar producenta Millera «Rīgas koncertzāli» no 1.septembra, jo uzņēmums nemaksājot nomas maksu. Savukārt koncerzāle nepiekrīt vienpusējai līguma pārtraukšanai un uzsver, ka strīds risināms tiesiskā ceļā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu