«Rīga 2014» notikumus ārvalstīs mēneša laikā atspoguļo 311 reizes (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mēneša laikā Eiropas kultūras galvaspilsētas «Rīga 2014» notikumi ārvalstīs atspoguļoti 311 reizes, informē nodibinājuma «Rīga 2014» pārstāve Linda Pastare. Jūlijā «Rīga 2014» kopā ar Latvijas Institūtu uzņēmis un organizējis programmas 37 ārvalstu žurnālistiem.

Lielākā uzmanība veltīta Pasaules koru olimpiādei. Publikācijas par dalībnieku ziņā vērienīgāko "Rīga 2014" notikumu fiksētas tādos pasaules medijos kā "The Guardian" un "The Economist" Lielbritānijā, "El Pais" Spānijā, Zviedrijas Radio un Vācijas kultūras radio , starptautiskajā ziņu aģentūrā "Reuters", Kanādas "The Star" , Norvēģijas lielākajā laikrakstā "Aftenposten", kā arī Igaunijas "Postimees un citur.

Kopumā par Latviju šogad fiksēti vairāk nekā 6500 dažādi raksti un sižeti ārvalstu medijos. No visām Latvijas publikācijām gandrīz piektā daļa jeb 1247 raksti un sižeti veltīti Rīgai kā Eiropas kultūras galvaspilsētai.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu