Pie Nacionālās operas koncerts «Dzimuši Rīgā» (42)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šovakar plkst.22 pie Latvijas Nacionālās operas (LNO) notiks koncerts «Dzimuši Rīgā», informē nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris. Operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko iepriekš uzsvēra, ka koncertā «Dzimuši Rīgā» būs neticama mākslinieku buķete. Mūziķis šaubījās par to, vai tāda līmeņa zvaigznes varētu sapulcināt vienuviet, piemēram, Londonā. «Ja nu vienīgi karalienes Elizabetes jubilejas svinībās,» piebilda Antoņenko.

Koncertā uzstāsies Rīgā dzimušās akadēmiskās mūzikas zvaigznes Maija Kovaļevska, Inese Galante, Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris «Kremerata Baltica» un īpaši šim projektam izveidots labāko mūziķu orķestris Andra Pogas vadībā.

Antoņenko pauda gandarījumu, ka šo koncertu redzēs ne tikai cilvēki Rīgā, bet arī publika citur pasaulē.

Jau ziņots, ka koncertu varēs vērot Šveices, Spānijas, Andoras, Slovēnijas, Ukrainas, Bulgārijas, Somijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji. To pārraidīs tādi Eiropas mediji kā RSI Šveicē, RTVE Spānijā, YLE Somijā un citi. Sadarbībā ar Latvijas Televīziju (LTV) koncertu pārraidīs prestižais Francijas, Vācijas, Austrijas un Šveices kultūras kanāls «ARTE». Koncertu tiešraidē internetā «ARTE Live» varēs skatīties ikviens mūzikas cienītājs.

Ņemot vērā koncerta «Dzimuši Rīgā» ierakstam nepieciešamo augsto māksliniecisko kvalitāti, kā televīzijas daudzkameru režisors ir uzaicināts Pīters Maniura no Lielbritānijas raidorganizācijas BBC.

LTV koncertu «Dzimuši Rīgā» plkst.22 pārraidīs tiešraidē, bet pirms koncerta plkst.21.15 tiešraidē notiks īpašs ievadraidījums.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu