«Rīgas Ritmi» piedāvā labāko no Itālijas džeza

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

4. jūlijā Rīgas Kongresu namā uzstāsies duets no Itālijas – slavenais trompetists Paolo Fresu un bandoneonists Daniele di Bonaventure. Dueta koncertu apmeklētāji saka – redzēt viņu uzstāšanos ir kā piedalīties «film noir» – citiem vārdiem, tā ir kā noslēpumains piedzīvojums, informē festivāla «Rīgas Ritmi» rīkotāji.

Abi mūziķi jau iepriekš ir sadarbojušies projektos «Mistico Mediterraneo», «Il Quinto Elemento» un «Sonata di Mare».

«Fresu un di Bonaventuras duets ieies vēsturē savas lieliskās mūzikas dēļ, kuru iedvesmojušas abu mākslinieku kopīgās Vidusjūras saknes, kā arī abu neatkārtojamās improvizācijas spējas, kuru rezultāts ir unikāla savstarpēja muzikāla mijiedarbība,» tā «Corrado Speziale».

Paolo Fresu ir starptautiski pazīstams un meistarīgs trompetists, kā arī komponists. Līdzās tam Fresu ir arī mākslinieciskais direktors džeza festivālos «Time in Jazz» un «Nuoro Jazz». Viņš ir godalgots mūziķis – ieguvis tādus apbalvojumus kā «Radio Uno Jazz RAI» balvu, izdevuma «Musica Jazz» balvu «Arrigo Polillo», kā arī «Radiocorriere TV» balvu. 1996. gada ticis atzīts par labāko Eiropas mūziķi un ieguvis «Django d’Or» balvu Parīzē. Kopš 1995. gada gozējies džeza mākslinieku aptauju augšgalos. Paolo ir piedalījies vairāk nekā 300 ierakstos un dažādās Eiropas un starptautiskās tūrēs kopā ar citiem māksliniekiem.

Komponists, pianists un bandoneonists Daniele di Bonaventura pārstāv gan klasisko, gan mūsdienu mūziku – no džeza, tango līdz pat folkmūzikai un eksperimentāliem skanējumiem. Pazīstams ar plašo sadarbību klāstu ne tikai mūzikas, bet arī kino, teātra un mūsdienu dejas projektos. Di Bonaventura ir izdevis četrus albumus, kā arī piedalījies dažādos projektos kopā ar citiem māksliniekiem. Viņš ir arī uzstājies daudzos itāļu, kā arī starptautiskos festivālos, piemēram, Berlīnes Džeza festivālā un «Music Hall Festival» Anglijā.

Festivāls «Rīgas Ritmi 2014» norisināsies līdz 6. jūlijam vairākās norises vietās Rīgā - Kongresu namā, brīvdabas atpūtas parkā «Egle», Daugavas koncertzālē, «Origo Summer Stage», klubā «Hamlets» un citur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu