«Rīgas ritmos» uzstāsies talanti, kurus grūti sameklēt un atvest uz Rīgu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivālā «Rīgas ritmi», kas galvaspilsētā notiks no 2. jūlija līdz 5. jūlijam, uzstāsies tādi talanti, kurus ir grūti sameklēt un atvest uz Rīgu, piektdien festivālam veltītajā preses konferencē sacīja festivāla mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns.

Starp pasaulē atzītiem talantiem, kas būs dzirdami festivālā, minams kolumbiešu arfists Edmars Kastanjeda, ģitāras virtuozs Maiks Deivs no Lielbritānijas, ģitārists «Albare» no Austrālijas u.c. «Priecājamies, ka pēc ilgstošiem pūliņiem uz festivālu pierunājām atbraukt trompetistu Paolo Frēzu no Itālijas un taustiņinstrumentālistu Džefu Lorberu, kuram Latvijā ir daudz cienītāju,» stāstīja Briežkalns.

Kā jau ierasts, arī šogad festivālā būs interesantas pašmāju mūziķu formācijas, piemēram, Latvijas Radio bigbends uzstāsies ar amerikāņu trompetistu Rendiju Brekeru.

Tāpat Latvijā uzstāsies dziedātāja Jasmīna Levī no Izraēlas, kas festivālā viesojusies jau iepriekš, atstājot paliekošu iespaidu gan uz publiku, gan uz citiem džeza mūziķiem. Kā norādīja Briežkalns, pēc viņas koncerta daudzos konkursos un koncertos izskanēja vismaz viena Levī kompozīcija. Savukārt Izraēlas vēstniece Latvijā Hagita ben Jākova piebilda, ka izpildītāja patlaban pievērsusies arī tango mūzikai.

«Rīgas ritmu» galvenā norises vieta būs Rīgas Kongresu nams, kur laikā no 3.jūlija līdz 5.jūlijam katru vakaru paredzēti divi koncerti. Tāpat šajos vakaros ik pa diviem koncertiem notiks atpūtas parkā «Egle», kur džeza izpildītāju sniegums būs baudāms bez maksas, bet Daugavas koncertzālē notiks «Olainfarm Jazz Nights». Kā uzsvēra Briežkalns, nedēļas laikā klausītāji varēs baudīt apmēram 30 festivāla notikumus.

Festivāla atklāšanas koncerts paredzēts 2.jūlijā plkst.17 uz brīvdabas skatuves «Origo Summer Stage». Tajā uzstāsies «Riga Jazz Quartet», Rūta Dūduma un «Sapņu komanda 1935 », kurā apvienojušies Latvijā zināmi džeza mūziķi. Ar pavisam nelielām variācijām puiši šādā sastāvā satikušies aizpērn, lai ieskaņotu muzikālās laikmeta ainiņas režisora Aigara Graubas kinofilmai «Sapņu komanda 1935», kas pirmizrādi piedzīvoja 2012.gadā.

Kā pastāstīja «Rīgas ritmi» kultūrizglītojošo projektu vadītāja Gerda Čevere, šogad, tāpat kā citus gadus, festivāla laikā Latvijas Radio 1.studijā notiks meistarklases, ko pasniegs Deivs, «Albare», Lorbers, Kastanjeda un Francijā mītošā komponiste Reičela Klaudio.

Savukārt atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad paredzēts «show case» projekts - Latvijas mūziķu priekšnesumus vēros ārvalstu mūzikas eksperti un žurnālisti. Patlaban savu dalību ir apstiprinājuši pārstāvji no Lielbritānijas, Polijas un Vācijas.

«Rīgas ritmi» galvaspilsētā norisināsies jau 14.gadu.

    Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu