«Sanandreasa lūzums» pelna miljonus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Episkā katastrofu grāvējfilma «Sanandreasa lūzums» («San Andreas») visā pasaulē ir kļuvusi par vienu no pelnošākajiem kino stāstiem pēdējā laikā un jau izrādīšanas otrajā nedēļā tās veidotājiem ir ienesusi 300 miljonus lielu ASV dolāru peļņu. Arī Latvijas kinoteātros šis nervus kutinošais trilleris, kura scenārija autors ir kulta televīzijas seriāla «Pazudušie» («Lost») autors Karltons Kusē, savukārt režisors vizuāli spēcīgu asa sižeta filmu meistars Brets Peitons, jau otro nedēļu stabili saglabā līderes pozīcijas.

Filma «Sanandreasa lūzums» vēsta par ļoti spēcīgu zemestrīci Kalifornijā, ko izraisa ģeoloģisko plātņu sakustēšanās Sanandreasa lūzuma zonā. Šajā haosa un briesmu pilnajā brīdī pieredzējušais glābēju helikoptera pilots Rejs dodas bīstamā misijā, lai glābtu savu vienīgo meitu. Kad viņam šķiet, ka ļaunākais ir aiz muguras, katastrofas apmēri tikai pieaug.

Helikoptera pilota Reja lomas atveidotājs aktieris Dveins Džonsons uzskata, ka tieši filmas saikne ar reālu apdraudējuma zonu ir tās panākumu atslēga: «Pirms filmēšanās es daudz lasīju par šo plaisu un konsultējos ar ģeologiem. Tās bija ļoti pamatīgas un biedējošas sarunas.»

Sanandreasa lūzums ir plata, dziļa plaisa Zemes garozā, kas stiepjas cauri visam Kalifornijas štatam ASV. Tās garums ir vairāk nekā 1000 kilometri. Prātam neaptveramais ģeoloģiskais lūzums paplašinājās pēc ļoti spēcīgas zemestrīces 1906. gadā. Tā vispamatīgāk skāra Sanfrancisko, nopostot apmēram 80% pilsētas. Sanandreasa lūzuma josla šobrīd ir ļoti populāra zinātnieku vidū, jo tās apkaimē pazemes grūdieni atkārtojas vairākas reizes gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu