Rīgā Līgo svētku svinības notiks 11.novembra krastmalā un Dzegužkalnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā Līgo svētku svinības 23. jūnijā notiks 11. novembra krastmalā un Dzegužkalnā, informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde. Viņa norādīja, ka šogad pasākumā «Līgosim krastmalā! uzstāsies komponists Raimonds Pauls.

«Līgo pasākums sāksies plkst.20 ar daudzbalsīgu koru dziedājumu, simboliski sasaucot Rīgas plašo līgotāju pulku krastmalā uz vērienīgu svinēšanu. Kori kopā ar solistiem koncertā «Pēc 100 gadiem Vecrīgā» izdziedās gan tautasdziesmas, gan maestro Raimonda Paula zelta hītus. Pēc tam sekos izcilā latviešu aktiera - humorista Edgara Liepiņa piemiņas programma «Meža būdiņa», kurai izskanot, krastmalā iedegs Jāņu ugunskurus, kas saulei rietot, tiks iekurti īpašā uguns rituālā,» tā Vilde.

Vēlāk - plkst.23 - būs iespēja dzirdēt jaunu Paula dziesmu programma «Šodien vai nekad», kurā skanēs vēl nedzirdētas kompozīcijas.

Pasākumā piedalīsies solisti Aija Andrejeva, Ieva Sutugova, Agnese Rakovska, Ilona Bagele Zigfrīds Muktupāvels, Daumants Kalniņš un citi.

Pasākuma noslēgumā plānota zaļumballe kopā ar brāļiem Auzāniem un «Slaveno Jersikas orķestri», kā arī Gunta Skrastiņa grupu «No ½ vārda».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu