Saki «nē» - un nejūties vainīgs!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Avots» laidusi klajā psiholoģijas zinātņu doktora, Baltkrievijas universitātes profesora Viktora Šeinova grāmatu «Saki «nē» - un nejūties vainīgs», informē izdevniecībā.

Pofesors šajā darbā iedziļinās fenomenālajā uzvedības modelī, kad cilvēks nespēj atteikties no lietām un situācijām, kas viņam nešķiet tīkamas vai psiholoģiski veselīgas, jo pretējā gadījumā viņu māks vainas apziņa.

Šī grāmata ir unikāla tāpēc, ka

Šeinovs uz šo tendenci raugās no postpadomju skatupunkta:

lai arī versijas par šo tēmu ir lasāmas arī rietumnieku darbos, viņiem šāda veida uzvedība ir retāk sastopama un mazāk spilgta. Tālab īpaši svētīgs šis sējums ir tiem, kuri tiešā veidā izbaudījuši padomju audzināšanu.

«Saki «nē» - un nejūties vainīgs»
«Saki «nē» - un nejūties vainīgs» Foto: publicitātes

Autors aplūko, kas tad īsti rada vainas izjūtu, un iesaka paņēmienus, kas ļaus to apiet pavisam. Kā novēro Šeinovs, attiecības gan ģimenē, gan skolā, gan darba kolektīvā nereti balstās uz manipulāciju. Saprotot to un izmantojot grāmatā sniegtos ieteikumus, lasītājs soli pa solim iemācās atpazīt psiholoģiski toksiskas situācijas un izvēlēties veselīgāku attieksmi, atsakoties piedalīties nevajadzīgās drāmās un neuzņemoties nastas, kam ar viņu patiesībā nav nekāda sakara.

304 lpp., mīkstie vāki, 13x20 cm.

www.avotsabc.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu