Ceļvedis: Depeche Mode, Ziemas festivāls, Masļeņica un Meteņi (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Meteņi ir svētki, kas iezīmē ziemas aiziešanu un met metus uz pavasara jauno darba cēlienu. Tāda pati nozīme ir Masļeņicai, kad galdā tiek celts saules simbols - pankūkas. Lai vai kā - šis ir laiks, kad sākam ļoti gaidīt pavasari. Tomēr pienācīgi jāprot atvadīties arī no ziemas, tāpēc šajās brīvdienās dodies ārpus mājas un baudi krāšņo pasākumu, koncertu, izrāžu programmu!

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

1. martā plkst. 14.00 Turaidā tiks svinēti Meteņi, kur sabrauks tuvi un tāli maskoti meteņbērni no Siguldas, Lēdurgas, Rīgas, Līvāniem, Igaunijas un Somijas, lai kopīgi svinētu Lielo Meteņdienu, tādējādi atvadoties no ziemas un sākot gaidīt pavasara atnākšanu. Tiks lielīti savi novadi, plānoti jauni darbi, vārīta gardā Meteņputra, kopīgi dziedātas Meteņu dziesmas dancotas dejas, spēlētas veiklības spēles, tādējādi daloties zināšanās par tautas tradīcijām Meteņu dienā.

Foto: Mārtiņš Otto/Rīga 2014

Siguldā - Rīgas 2014 partnerpilsētā un Latvijas ziemas sporta veidu galvaspilsētā - norisināsies Ziemas festivāls. Gan mākslas izstādes un radošās darbnīcas, gan koncerti un teātra izrādes, elpu aizraujoši notikumi gan bobsleja un kamaniņu trasē, gan nobraucienos pa kalnu trasēm.

1. marts

No plkst. 7.00 līdz 11.00 pie viesnīcas «Sigulda» – Tūrisma rallija starts.
No plkst. 12.00 līdz 15.00 Roķēnu ūdenskrātuvē – Sacensības «Siguldas Ziemas pelde».
Plkst. 19.00 Dzelzceļa stacijas laukumā – Ziemas festivāla atklāšana.

3. marts

Plkst. 19.00 koncertzālē «Baltais flīģelis» – Koncerts «Vēstules. Klusās dziesmas». Aktiera Kaspara Znotiņa un Latvijas Radio kora jaunās programmas pirmatskaņojums.
Ieejas maksa – 10 eiro.
Plkst. 18.00 Dzelzceļa stacijas laukumā – «Radio7» Ziemas skatuve.

Foto: www.facebook.com/Kalnciemaiela

Sestdien, 1.martā, no plkst. 10:00 līdz 16:00 Kalnciema kvartālā notiks tirdziņš. Tiks demonstrēta Ivo Brieža jaunā dokumentālā filma «Nacionālais pieskāriens».

Foto: TVNET

Sestdien, 1.martā, no plkst. 10.00 līdz 17.00 koka ēku renovācijas centrā «Koka Rīga» Krāsotāju un Lienes ielas stūrī norisināsies šā gada pirmais krāmu tirdziņš - nu jau astotais pēc kārtas un trešais zem atjaunotās «Koka Rīgas» jumta. Plkst. 12.00 un 14.00 «Koka Rīgas» vadītājs vēsturnieks Vladimirs Eihenbaums aicinās apmeklētājus ekskursijā pa Krāsotāju ielas namā iekārtoto muzeju, kas atspoguļo Rīgas strādnieku sadzīvi dažādos vēsturiskos posmos - no pagājušo gadsimtu mijas līdz padomju periodam.

Foto: TVNET

Sestdien, 1.martā, bārā «Bar. Ber room», Rīgā, pirmo reizi notiks pasākums «Eirovīzijas nakts». Pasākumā visu nakti skanēs Eirovīzijas dziesmu konkursa dziesmas - gan vecas, gan jaunas, gan pašmāju, gan ārzemju. Vakara īpaši viesi būs Latvijas pārstāvji konkursā «Eirovīzija 2014» - grupa «Aarzemnieki» -, kuri dzīvajā izpildījumā nodziedās savu Eirovīzijas hitu «Cake to bake». Pie dīdžeja pults būs Markus Riva. Pasākumā gaidāmi arī citi pārsteigumi.

Noskaidros «Amigo Dzintara dziesmu 2013»

Izšķirošie notikumi tautā iemīļotās mūzikas šovā Amigo Dzintara Dziesmas ir klāt - jau šo sestdien, 1.martā tiks noskaidrota pirmās sezonas labākā dziesma. Populārāko no deviņām finālistēm noteiks skatītāju un klausītāju telefona balsojumā koncerta tiešraides laikā, ko no pulksten 20.35 varēs skatīties kanālā LNT un klausīties Latvijas Radio 2 ēterā.

KONCERTI

Foto: Ingars Tenis, TVNET

Pagājušā gada jūlijā britu kulta grupa «Depeche Mode» uzstājās Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, bet tagad laiks Rīgai! Koncertturnejas ziemas posma ietvaros 2. martā grupa uzstāsies «Arēnā Rīga». «The Delta Machine Winter Tour» laikā grupa Baltijā uzstāsies tikai vienu reizi, un tas notiks tieši Rīgā! «Depeche Mode» izdotā albuma «Delta Machine» vasaras turneja, kuras laikā grupa koncertē gan lielākajos Eiropas stadionos, gan festivālos, lepojas ar sensacionāliem pārdošanas rezultātiem, jo biļetes uz lielāko daļu no šoviem izpirktas jau vairākus mēnešus pirms to norises. «Delta Machine» ir grupas 13. studijas albums, un tā oriģinālais skanējums iemantojis gan mūzikas kritiķu, gan fanu atzinību. Albuma singli «Heaven» un «Soothe My Soul» kļuvuši par Nr. 1 hitiem arī Latvijas vadošo radiostaciju hitparādēs. Daudzi mūzikas apskatnieki uzsver, ka «Delta Machine» ir labākais un spēcīgākais grupas veikums pēc leģendārā «Violator» ieraksta.

Foto: publicitātes

1. martā Rīgā, «9K1 namā» reperis ansis, hiphopa producents Oriole un arī ievērojams īpašo viesu klāsts priecēs pašmāju repa fanus ar koncertu, atzīmējot panākumus, ko guvis abu mākslinieku kopdarbs «Himnas», kas pagājušogad kļuvis par vienu no klausītākajiem latviešu mūzikas ierakstiem vietnē bandcamp.com, ticis nominēts «Zelta mikrofonam» kā 2013. gada labākais hiphopa albums un ieguvis atzinību gan žanra pazinēju, gan citu mūzikas mīļotāju vidū.

Foto: publicitātes

28. februārī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks Volfganga Amadeja Mocarta komiskās operas «Figaro kāzas» pirmizrāde, kuru veidojusi argentīniešu mākslinieku komanda, informē LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Aiga Sprindža. Argentīniešu mākslinieku komandā strādājuši režisors Marselo Lombardero, scenogrāfs Djego Siliano, kostīmu māksliniece Lusiana Gutmane un gaismu mākslinieks Horacio Efrons. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs - latviešu diriģents Valdis Butāns. Lomās iejutīsies operas solisti Jānis Apeinis, Evija Martinsone, Sonora Vaice, Rihards Mačanovskis, Inga Šļubovska, Krišjānis Norvelis, Rihards Millers, Kalvis Kalniņš, Julianna Bavarska, Elīna Šimkus, Jūlija Vasiļjeva u.c., kā arī viessolisti Anna Konovalova un Aleksandrs Miminošvili.

Foto: publicitātes

Lielajā ģildē 28. februārī plkst.19 norisināsies kamerorķestra «Sinfonietta Rīga» koncerts «Parīzes šarms», kura laikā pie diriģenta pults stāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga. Klausītāji aicināti pavadīt vakaru Parīzes noskaņās, klausoties Šarla Guno un Andrē Žolivē skaņdarbus, kā arī vienu no Jozefa Haidna «Parīzes simfonijām». Solistes ampluā iejutīsies flautiste Dita Krenberga.

IZRĀDES

Foto: AFP /LETA

1.martā plkst. 19.00 Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē pirmizrāde režisores Māras Ķimeles jauniestudējumam «Dzeja». Aktieri: Jana Čivžele, Ivars Krasts, Ģirts Krūmiņš, Guna Zariņa un Kaspars Znotiņš. Kostīmi - Jana Čivžele, telpa - Māra Ķimele. Satikties ar dzejoli, satikties ar autoru, satikties ar sevi. Jauniestudējumā būs dzirdami dažādu autoru un dažādu laikmetu dzejoļi secībā, kura rodas spēles laukumā, līdz ar to katra izrāde būs atšķirīga. Tuvākās izrādes - 1., 2., 5., 8. un 9. martā.

Foto: AFP /LETA

1. martā savu pirmizrādi piedzīvos Edgara Kaufelda skatuves versija Vilhelma Buša ilustrētajam stāstam «Makss un Morics». Iestudējuma varoņi ir jau pieauguši un kļuvuši nedaudz prātīgāki, bet piekrituši izstāstīt savas dzīves neparastākos atgadījumus ar visām no tā izrietošajām sekām. Aktieri stāstīs un rādīs puišeļu nedarbus gan ar leļļu, gan citu rekvizītu palīdzību. Izrāde tiek veidota, respektējot Vilhelma Buša oriģinālo darbu, tā kompozīciju un ilustrācijas. Leļļu teātra aktierim, režisoram Edgaram Kaufeldam šis būs ceturtais iestudējums Leļļu teātrī. Savā radošajā komandā viņš ieaicinājis arī mākslinieci Ievu Ozoliņu, ar kuru kopā 2012. gadā iestudēta izrāde «Jampadracis Ziemassvētkos», scenogrāfu Uģi Bērziņu, kurš veidojis ne vienu vien leļļu izrāžu skatuvisko ietērpu, kā arī mūziķi, grupas «Dzelzs Vilks» solistu Juri Kaukuli, kurš jau daudzu gadu garumā sadarbojas ar skatuves mākslas pārstāvjiem.

Foto: publicitātes

1. un 2. martā 19:00 Benjamiņu namā – bijušajās Rakstnieku savienības telpās notiks iestudējuma «DZEJNIECE. Mirdzas Ķempes mīlestība» pirmizrāde. Titullomā aktrise Raimonda Vazdika, viņas partneri - Andris Bulis un Ģirts Šolis, kurš ir arī iestudējuma režisors. Izrādē par kādreiz leģendāro Tautas dzejnieci savienoti fakti no viņas dzīves, dzejas motīvi, dokumentāli kinokadri un Edgara Mākena speciāli rakstītas dziesmas, kam pavadījumu ieskaņojusi grupa «Gaujarts». Kostīmus veidojusi Anna Heinrihsone.

IZSTĀDES

Foto: publicitātes

No 28. februāra līdz 2. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde «Baltijas Grāmatu svētki 2014». Šajās dienās Ķīpsala būs kā iedvesmojoša grāmatu pilsēta, kurā tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji un lasītāji.

«Baltijas Grāmatu svētki 2014» programma

Foto: publicitātes

No 28. februāra līdz 2. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā trīs izstādes dienās apmeklētāji varēs iegūt informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, valodu kursiem, tālmācību, e-studijām. Izstādē varēs uzzināt par interešu izglītību un iepazīties ar svešvalodu un dažādu mācību kursu piedāvājumu, kā arī būs pieejama informācija tiem, kuri ir izlēmuši studēt augstskolās vai mācīties kursos ārvalstīs.

"Skola 2014" programma

Darba laiks
28. februāris–1. marts 10.00–18.00
2. marts 10.00–17.00

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu