«Rīgas 2014» partnerpilsēta Sigulda aicina uz Ziemas festivālu (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Eiropas kultūras galvaspilsētas gads Siguldā turpinās ar Ziemas festivālu, kas norisināsies no 1. līdz 9. martam. Iecienītākajā dabas un atpūtas vietā Siguldas novadā norisināsies nu jau ceturtais Ziemas festivāls, un festivāla devīze ir «Vairāk sporta. Vairāk mākslas. Vairāk izklaides».

Festivāla ietvaros līdztekus sporta sacensībām tiek piedāvāta māksla un kultūra, ziemīgi sportiskas aktivitātes un izklaides iespējas. Sestdien, 8.martā, pasākumā «Ledus trašu zvaigznes un karaļi» klātienē varēs sumināt Latvijas olimpiešus.

Ziemas svinēšana sāksies ar tūrisma ralliju 1. martā plkst. 7:00, kam plkst. 12 sekos īsta Ziemas pelde, bet vakarā plkst. 19 notiks Ziemas festivāla atklāšana. 3. martā koncertzālē «Baltais flīģelis» plkst. 19 varēs dzirdēt pirmatskaņojumu Kaspara Znotiņa un Latvijas Radio kora jaunajai programmai «Vēstules. Klusās dziesmas». Muzikāla programma tiks piedāvāta arī uz «Radio7» Ziemas skatuves plkst. 18 Dzelzceļa stacijas laukumā.

4. martā Siguldas novada Kultūras centrā būs skatāma izstāde «Bērni sniegā», bet no plkst.18 «Baltajā flīģelī» aktuālā fotoizstāde «Soči 2014». 5. martā notiks mūsu olimpiešu paraugstundas Siguldas novada skolās, pēc kurām plkst.18 «Radio7» aicina pie Ziemas skatuves Dzelzceļa stacijas laukumā.

6. marta programma iesāksies plkst. 15 ar Mākslas akciju «Soči – Sigulda» un interaktīvo kinektspēli, par kuru vairāk varēs uzzināt Mākslu skolā «Baltais flīģelis». 7. martā sporta un mūzikas zvaigznes varēs redzēt koncertā «Mirdzot šķēpiem» plkst. 20. Arī «Radio7» Ziemas skatuve sāk darbību plkst. 20.

8. martā uz «Radio7» Ziemas skatuves no plkst. 12 līdz 17 Dzelzceļa stacijas laukumā notiks Olimpisko ziemas sporta veidu prezentācijas. No plkst. 12 līdz 17 bobsleja un kamaniņu trasē «Sigulda» varēs piedalīties čempionātā ar lāpstām un pannām, kā arī satikt un sumināt mūsu brašos olimpiešus un saņemt viņu autogrāfus. Plkst. 15 Elmāra Smilšu galerijā sāksies jauna un muzikāla smilšu izrāde. Plkst.17 ikviens aicināts uz svētku svinēšanu Ziemas festivāla ballē Dzelzceļa stacijas laukumā.

Ziemas festivāla noslēgumā 9.martā plkst. 15 koncertzālē «Baltais flīģelis» uzstāsies viesi «GROUPA» no Zviedrijas un Norvēģijas.

Vairāk par Ziemas festivālu www.sigulda.lv un www.riga2014.org.

riga2014.org

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu