Lielajā ģildē izskanēs «Sinfonietta Rīga» koncerts «Parīzes šarms»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 28. februārī plkst.19 norisināsies kamerorķestra «Sinfonietta Rīga» koncerts «Parīzes šarms», kura laikā pie diriģenta pults stāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

Kā informē «Sinfonietta Rīga» sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Freimane, klausītāji aicināti pavadīt vakaru Parīzes noskaņās, klausoties Šarla Guno un Andrē Žolivē skaņdarbus, kā arī vienu no Jozefa Haidna «Parīzes simfonijām».

Solistes ampluā iejutīsies flautiste Dita Krenberga.

Viena no austriešu komponista Haidna sešām «Parīzes simfonijām» savulaik izpelnījusies Francijas karalienes Marijas Antuanetes apbrīnu, tāpēc vēlāk dēvēta par «Karalieni». Savukārt franču komponista Guno klasiskās proporcijās ieturētā «Pirmā simfonija re mažorā» pirmatskaņojumu piedzīvoja 19.gadsimta vidū Parīzē.

20.gadsimta pirmās puses komponista francūža Žolivē 1949.gadā tapušais «Koncerts flautai un stīgu orķestrim» skanēs Krenbergas priekšnesumā. Krenberga ir publikas iemīļota flautiste gan solo programmās, gan uzstājoties LNSO sastāvā, kur kopš 2006.gada ir flautu grupas koncertmeistare.

Diriģents Poga, būdams tikai 32 gadus vecs, jau izveidojis ievērojamu starptautisku karjeru. Viņš veiksmīgi sadarbojas ar daudziem orķestriem Eiropā, Japānā, ASV un Izraēlā. Kopš 2011.gada Poga ir Parīzes orķestra galvenā diriģenta Pāvo Jervi asistents, bet 2012.gadā viņš tika izvēlēts Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģenta pozīcijai, kas ļauj viņam diriģēt koncertus gan Bostonā, gan slavenajā vasaras festivālā Tenglvudā.

Kopš 2013.gada rudens Poga ir LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.

Biļetes uz Pogas diriģēto koncertu «Parīzes šarms» nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu