Brazīlijas kinorežisoru nogalinājis viņa psihiski slimais dēls

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Brazīlijas kinorežisors Eduardu Koutinju svētdien tika nodurts savās mājās Riodežaneiro, un par slepkavu tiek uzskatīts viņa psihiski slimais dēls Daniels, ziņoja vietējā televīzija.

Policija uzskata, ka pēc 80 gadus vecā tēva nogalināšanas dēls sadūris arī māti un pēc tam mēģinājis izdarīt pašnāvību.

Režisora atraitne Marija das Doriša Koutinju, kurai ir 62 gadi, ir sadurta krūtīs un aknās un nopietnā stāvoklī veseļojas slimnīcā. Arī 41 gadu vecais Daniels Koutinju ar durtām brūcēm ievietots slimnīcā.

Koutinju bija viens no slavenākajiem dokumentālā kino režisoriem Brazīlijā.

Starp viņa slavenākajiem darbiem ir 1967.gadā tapusī drāma «ABC do Amor» («Mīlestības ābece»), kas režisēta sadarbībā ar Argentīnas režisoru Rodolfo Kūnu un bija nominēta 17. Berlīnes starptautiskā kinofestivāla balvai «Zelta lācis».

Viņa filmas «Edificio Master» un «Pēc diviem gadiem» ieguva balvas dažādos kinofestivālos.

Pērn Koutinju kļuva par ASV Kino mākslas un zinātņu akadēmijas locekli. Viņš plānoja uzņemt dokumentālu filmu par tautas protestiem, kas jūnijā notika Brazīlijā pret korupciju un izšķērdību saistībā ar futbola Pasaules kausa čempionātu un 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu