«Divas stundas cirka pasaulē» būs skatāmi spilgtākie cirka mākslinieki (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Programmā «Divas stundas cirka pasaulē», kas no 31.janvāra līdz 16.martam tiks rādīta Rīgas cirkā, būs skatāmi patlaban spilgtākie un labākie cirka mākslinieki, šodien preses konferencē žurnālistiem pavēstīja cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Viņa norādīja, ka programmas dalībnieku skaits nebūs liels, taču tajā iekļautie mākslinieki ir starptautisku cirka festivālu laureāti.

Tāpat programmu caurvīs arī angļu komēdiju aktiera un režisora Čārlija Čaplina jubilejas motīvs, jo gan aktierim, gan cirkam šogad aprit 125 gadi.

Lielā Maskavas cirka mākslinieki Jurijs un Natālija Aleksandrovi skatītājiem demonstrēs kuriozu priekšnesumu Čaplina stilā ar trim milzu brūnajiem lāčiem, no Vācijas atbraukušajam Oļegam Ponukaļinam jeb klaunam Knokam būs klaunāde, kurā figurēs Čaplins, bet Rīgas cirka baleta grupa rādīs kostīmdeju Čaplina stilā.

Jaunajā programmā skatītāji varēs redzēt arī abu Aleksandrovu bērnus Viktoriju, Oļegu un Aleksandru, kas sniegs priekšnesumu cirka kupolā «Adagio» uz šteintrapeces. Mākslinieki plūca laurus ceturtajā Rīgas cirka organizētajā starptautiskajā cirka festivālā «Zelta Kārlis 2014».

Viktorija Aleksandrova izpildīs arī priekšnesumu «Velofigūriste ar dresētiem sunīšiem», ko viņai nodevusi Krievijas nopelniem bagātā māksliniece Marina Papazova-Lapiado.

Programmā būs redzams arī priekšnesums astoņu metru augstumā, kuru izpildīs virves dejotājs no Čehijas Ladislavs Kaisers, dinamiski akrobāti - lēcēji uz celiņa no Ukrainas «Full Twist», kas ieguvuši «Zelta Kārļa» statueti, un daudzpusīgs žonglieris Erkinbeks Saralajevs, kurš spēj izpildīt pasaules rekorda līmeņa trikus, žonglējot atsitienā deviņas bumbiņas.

Priekšnesumu sniegs arī gaisa vingrotāja siksnās Jeļizaveta Rezņičenko no Sanktpēterburgas. Māksliniece, kas pilngadību sasniegusi tikai pirms dažām dienām, pēdējo piecu gadu laikā ir bijusi vairāku starptautisku cirka festivālu laureāte.

Lipinska piebilda, ka Rīgas cirka ēka ir veca, neremontēta un nesiltināta - šos procesus ir kavējis gan naudas trūkums, gan tiesu darbi par īpašuma tiesībām uz zemi zem Rīgas cirka -, tālab apmeklētāji tiek aicināti ģērbties silti. «Kad ārā ir -5 grādi vai temperatūra ir vēl zemāka, cirkā ir auksti,» norādīja cirka direktore.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu