Izsludināta pieteikšanās īsfilmu konkursam «Latvijas kods»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris Pilāts

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi pieteikšanos jaunajam dokumentālo īsfilmu konkursam «Latvijas kods», informēja LTV komunikācijas speciāliste Laura Brokāne.

Konkursu «Latvijas kods» LTV rīko sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Dokumentālistu darbu pieteikumus LTV gaidīs līdz 28. februārim. Rezultāti tiks paziņoti 20.martā.

Kā liecina informācija arhīvā, pērn no 21 iesniegtā piedāvājuma tika atbalstītas piecas īsfilmas. Līdzekļus saņēma režisora un producenta Zigurda Vidiņa dokumentālā filma «Mēstepatās», Mārtiņa Grauda dokumentālais stāsts «Tālāk pa Gauju», režisora Daiņa Kļavas filma «Mitrais», režisora Dāvja Kaņepes filma «Vadātājs» un režisoru Ivara Zviedra un Ineses Kļavas darbs «Dokumentālists».

Arī šogad LTV turpinās veicināt dokumentālo stāstu veidošanu, kas fiksē Latvijas dzīvi šodien, spēj vispārināt ikdienišķās norises, kā arī integrē vēsturi mūsdienās un mūsdienas Latvijas vēsturē, sniedzot māksliniecisku un informatīvu ieguldījumu nākamajām paaudzēm. «Dokumentālistiem atkal būs jauna izdevība realizēt savas radošās ieceres īsā, kodolīgā formātā - 26 minūšu dokumentālā filmā. Ļoti ceru, ka atsaucība būs vismaz tikpat liela kā pagājušajā gadā, kad saņēmām 21 filmas idejas pieteikumu,» komentē LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Anna Rozenvalde.

«Šobrīd Latvijas kino tik finansiāli grūtajos apstākļos ir svarīgi radīt iespējas režisoriem īstenot savas idejas un uzrunāt visplašāko - televīzijas - auditoriju. Dzīvojam ļoti dinamiskā laikā, mums apkārt ir daudz spēcīgu, neparastu personību, sabiedrība nepārtraukti mainās - dokumentālā žanrā veidots stopkadrs ir tas, kas vajadzīgs, lai mēs paši sevi iepazītu tuvāk. Esmu pārliecināta, ka interesanta materiāla filmām ir daudz un ka arī šogad sagaidīsim plašu auditoriju uzrunājošus stāstus par mūsdienu Latviju - cilvēkiem, vidi, notikumiem,» informē A. Rozenvalde.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties LTV mājas lapā:

www.ltv.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu