Ķeltu roka meistari «The Waterboys» atgriežas ar jaunu plati

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

19. janvārī klusi un nemanāmi klajā nācis jauns skotu grupas «The Waterboys» studijas albums «Modern Blues», kas ir jau vienpadsmitais grupas diskogrāfijā un seko 2011. gada ierakstam «An Appointment with Mr Yeats».

Grupa, kas muzicē jau kopš 1983. gada, savā mūzikā sakausē īru tautas tradīciju un rokenrolu, ietekmējot daudzus mūziķus, arīdzan mūsu pašu baltroka grupu «Jauns Mēness». Starp citu, Ainars Mielavs un «The Waterboys» līderis Maiks Skots (Mike Scott) savulaik Siguldā ieskaņojuši kopīgu dziesmu «On My Way To The Big Light».

Jaunais «The Waterboys» darbs, kurā lielāks akcents likts uz blūzu, mazāk uz folku, ir pirmais, kas ierakstīts ASV, kantri mekā Nešvilā. Skots (vienīgais palikušais oriģinālā sastāva dalībnieks), kurš ikdienā mitinās Īrijā, Dublinā, vēlējies izkustēties, lai gūtu jaunus iespaidus, un tāpēc izvēlējies ar grupu doties pāri okeānam.

Pirmais vēstnesis no jaunā albuma ir dziesma «Destinies Entwined», kurā Skots dzied ar jūtamu īru akcentu.

Tiesa, mūzikas kritiķi par jauno plati izsakās diezgan nesaudzīgi, piebilstot, ka «Modern Blues» pat tuvu nestāv astoņdesmito gadu beigu, deviņdesmito gadu sākuma «The Waterboys» daiļradei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu