«Splendid Palace» rīkos kinoseansus studentiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Piektdien, 24.janvārī, plkst.20.30 ar nule kā «Zelta globusu» saņēmušās un deviņiem Oskariem nominētās vēsturiskās drāmas «12 gadi verdzībā» pirmizrādi kinoteātris «Splendid Palace» sāks demonstrēt seansus studentiem, kas interesējas par kino. Kā informē SIA «Rīgas nami» sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Pētersone, pirms filmas paredzēts kinokritiķes Dairas Āboliņas komentārs un topošo kinokritiķu, multimediju komunikāciju, audiovizuālo mediju mākslas studentu Anastasijas Drozdovičas, Paulas Laurinovičas, Olgas Koņkovas, Toma Riekstiņa un Dārtas Ceriņas ievadvārdi, bet pēc filmas notiks diskusija.

«Tā ir iespēja satikties jaunajiem ar jauno. [..] Jūs būsiet pirmie, kuru auditorijai mēs uzticēsim novērtēt ne tikai šī gada Oskaru balvas neoficiālo līderi - filmu «12 gadi verdzībā» -, bet tuvākā nākotnē arī Larsa fon Trīra, Džima Džārmuša, brāļu Koenu jaunāko kino», pauž Āboliņa.

Filma «12 gadi verdzībā» tapusi pēc Solomona Nortona 1853.gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma autobiogrāfijas. Tas ir patiess stāsts par paverdzināta cilvēka cīņu par izdzīvošanu un brīvību. Filmas notikumi risinās Amerikas Savienotajās Valstīs laikā pirms pilsoņu kara. Ņujorkietis Solomons Nortaps, ko attēlo Čūitels Edžiofors, ir brīvs melnādains vīrietis, kurš ieguvis labu izglītību, viņam ir sieva un bērni. Kādudien vīrietis tiek nolaupīts un pārdots verdzībā. Nebrīvē viņš pārcieš gan nežēlīgus pāridarījumus no Maikla Fasbendera atveidotā vergtura Edvīna Epsa puses, gan arī saskaras ar negaidītu līdzcilvēku sirsnību. Solomonam nākas cīnīties ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par savu cieņu un godu. Nebrīves 12.gadā Solomonam laimējas sastapt verdzības pretinieku Basu, kura lomā iejuties Breds Pits, un šī tikšanās uz visiem laikiem maina viņa dzīvi.

Filmas režisors ir Stīvs Makvīns, scenārija autors - Džons Ridlijs.

«Studentu seansu» apmeklējums, uzrādot apliecību, maksās divus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu