Tito Parišs: katra mana dziesma ir kā mans bērns

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau ziņots, ka šomēnes ar vairākiem koncertiem Latvijā viesosies pasaulē atzītais mūziķis un komponists Tito Parišs (Tito Paris) no Portugāles. Mākslinieks Latvijā viesosies ar īpašo programmu «Tito dzied Sezāriju», kas ir veltījums Sezārijai Evorai. Piedāvājam īsu interviju ar mūziķi.

Dziedātāja koncerti notiks 16.novembrī Siguldā, koncertzālē «Baltais flīģelis», 17.novembrī Garkalnē, kultūras centrā «Berģi», un 18.novembrī Rīgā, kultūras pilī «Ziemeļblāzma», kur koncerta īpašā viešņa būs poļu mūziķe Anna Marija Jopeka, kas 2002.gadā ierakstīja albumu kopā ar amerikāņu izcelsmes džeza ģitāristu Petu Meteni (Pat Metheny)

Kāds bija jūsu pirmais iespaids par Sezāriju, kad pirmo reizi viņu satikāt?

Tito Parišs: Sezārija mani pazina jau kopš tā laika, kad biju vēl mazs puisēns. Viņa bija manas mātes draudzene. Es pazaudēju kontaktu ar viņu uz 25 gadiem, bet, kad mēs atkal satikāmies, bija tāda sajūta, ka satieku kādu no savas ģimenes.

Vai jūs jebkad būtu spējis iedomāties, ka jūsu dzīve varētu būt tāda, kāda tā ir šobrīd?

T.P.: Es vienmēr esmu sapņojis par labāku dzīvi, tādu, kas būtu bagāta ar cilvēcīgām vērtībām, bez bēdām, ar darbu un panākumiem, un man paveicās to visu iegūt un sasniegt. Mēs nedrīkstam aizmirst, ka Kaboverde bija ļoti nabadzīga valsts ar daudzām problēmām, kas ir saistītas ar ūdens ieguvi un lielu bezdarbu.

Vai jums ir kaut kāds rituāls, talismans, kas palīdz katru dienu, kaut kas tāds, ko patīk darīt katru dienu, lai tā būtu izdevusies?

T.P.: Es esmu cilvēks ar lielu ticību, ar daudzām cerībām. Es savas problēmas risinu mierīgā ceļā, bet bez rituāliem vai talismaniem, jo neesmu māņticīgs.

Kāds bija jūsu lielākais sapnis bērnībā?

T.P.: Kļūt par mūziķi un iepazīt visu pasauli.

Kuras ir tās īpašības, ko vērtējat visaugstāk cilvēkā?

T.P.: Vienkāršība, godīgums, sirsnība, pazemība.

Sezārija Evora un Tito Parišs
Sezārija Evora un Tito Parišs Foto: Publicitātes foto

Kura jūsu dziesma jums ir vissvarīgākā?

T.P.: Katra mana dziesma ir kā mans bērns. Es nevaru jums pateikt, kuru es izvēlētos. Man patīk tās visas, un visas man ir vienlīdz svarīgas.

Vai ir kaut kas tāds, ko vēl neesat paspējis sasniegt? Vēlēšanās vai sapnis, kas vēl būtu jāpiepilda?

T.P.: Vienmēr būs kaut kas tāds, ko vajadzēs izdarīt. Es ļoti labprāt izpildītu duetus ar kādiem no lielākajiem dziedātājiem pasaulē un dziedātu uz vēl lielākām skatuvēm dažādās pasaules malās. Bet es pamazām – soli pa solim - esmu ceļā uz to...

Lielisks koncerts ir tad, kad...

T.P.: Kad jūs padarāt klausītājus laimīgus un esat atdevis sevi visu, lai uzstāšanās izdotos!

Vai atceraties pašu pirmo lielo uzstāšanos? Kā tas bija – tā pirmo reizi uzstāties?

T.P.: Jā, atceros gan. Tas bija Lisabonā, galvenajā laukumā. Tur bija aptuveni 100 000 cilvēku, un es patiešām sajutu, ka mana radošā un ekonomiskā dzīve mainīsies no tā brīža.

Vai nervozējat vai uztraucaties pirms koncertiem?

T.P.: Nē, es nenervozēju, bet varu būt nemierīgs.

Kāds, jūsuprāt, ir dzīves noslēpums?

T.P.: Cerēt, ka tā dos man pretī vismaz tik daudz, cik es tai dodu.

Biļetes uz gaidāmajiem koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās. Koncertu organizē koncertaģentūra LiveFest. www.livefest.lv - mūzika pieaugušajiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu