Latvijā viesosies mūziķis un komponists Tito Parišs (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Novembrī ar vairākiem koncertiem Latvijā viesosies pasaulē atzītais mūziķis un komponists Tito Parišs (Tito Paris) no Portugāles, informē koncertaģentūras «Live Fest» pārstāve Valērija Vorobjova.

Pasaulē atzītais Kaboverdes dziesminieks Parišs viesosies Latvijā ar īpašo programmu «Tito dzied Sezāriju», kas ir veltījums Sezārijai Evorai.

Dziedātāja koncerti notiks 16.novembrī Siguldā, koncertzālē «Baltais flīģelis», 17.novembrī Garkalnē, kultūras centrā «Berģi», un 18.novembrī Rīgā, kultūras pilī «Ziemeļblāzma», kur koncerta īpašā viešņa būs poļu mūziķe Anna Marija Jopeka, kas 2002.gadā ierakstīja albumu kopā ar amerikāņu izcelesmes džeza ģitāristu Petu Meteni (Pat Metheny)

Parišs savas mūziķa gaitas sāka deviņu gadu vecumā, kad sāka spēlēt mazo «cavaquinho» ģitāru, vēlāk pievēršoties akustiskajai ģitārai un basģitārai. 19 gadu vecumā viņš tika uzaicināts uz Lisabonu spēlēt grupā «Voz de Cabo Verde». Parišs kļuva pazīstams, spēlējot kopā ar citiem Lisabonā pazīstamiem māksliniekiem, taču vislielāko atzinību guva, komponējot dziesmas un strādājot kopā ar tādiem dziedātājiem kā Bana (Bana) un Evora (Cesaria Evora).

Latvijas klausītāji atceras Sezāriju kā baskājaino dīvu, kas ar koncertiem Latvijā viesojās 2004.gadā un 2008.gadā. Tito un Sezārijas sadarbības laikā tapa Sezārijas Evoras pirmais albums «La Diva Aux Pieds Nus» pie kura Tito strādāja kā producents. 1997.gadā Tito Parišs uzrakstīja vienu no slavenākajām Sezārijas dziesmām «Regresso» no albuma «Cabo Verde».

Biļetes uz gaidāmajiem koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Koncertu organizē koncertaģentūra LiveFest. www.livefest.lv - mūzika pieaugušajiem.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu