«Godspeed You! Black Emperor» iegūst «Polaris» balvu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar, 23.septembrī, Toronto noskaidrots pagājušā gada labākais Kanādas mūzikas albums. Šoreiz prestižā «Polaris» balva nonākusi simfoniskā postroka celmlaužu «Godspeed You! Black Emperor» rokās par studijas albumu «Allelujah! Don't Bend! Ascend!», ziņo ārvalstu prese. Šogad nominantu vidū tādi pazīstami mūziķi kā indīpopa apvienība «Metric», TVNET slejās apskatītā apvienība «Purity Ring» u.c.

(papildināts ar grupas reakciju)

Atgādinām, ka «Polaris» balva, kas ir Kanādas ekvivalents britu «Mercury» mūzikas balvai, pagājušogad nonāca Leslijas Feistas rokās par studijas albumu «Metals», savukārt 2011.gadā «Arcade Fire» rokās par apvienības trešo studijas albumu «The Suburbs».

«Polaris Prize» pirmoreiz tika piešķirta 2006.gadā. Uzvarētājs, kas saņem prēmiju 30 000 Kanādas dolāru apmērā, tiek noskaidrots aptuveni 200 kanādiešu mūzikas žurnālistu un ekspertu balsojumā. Albumam jābūt izdotam laika posmā no 2012.gada 1.jūnija līdz 2013.gada 31.maijam.

Saņemot naudas prēmiju, «Godspeed You! Black Emperor» izdevēji «Constellation Records» paziņoja, ka grupa naudu ziedos Kvebekas cietumiem.

«Allelujah! Don't Bend! Ascend!»
«Allelujah! Don't Bend! Ascend!» Foto: Publicitātes foto

«Godspeed You! Black Emperor» atsakās no piešķirtās Kanādas mūzikas balvas

Grupa atteikusies no piešķirtās Kanādas mūzikas balvas, protestējot pret naudas izšķērdēšanu ceremonijas rīkošanā.

«Ceremonijas rīkošana taupības un panīkuma stabilizēšanās laikā ir dīvaina. Balvu ceremonijas rīkošana, lai mūziķi varētu sacensties viens ar otru par palielu čeku, nekalpo par godprātīgu mērķi,» teikts grupas ierakstu kompānijas vietnē publicētajā paziņojumā.

«Prasīt autoražotājam «Toyota Motor» segt ceremonijas izmaksas laikā, kad Ziemeļpola ledāju kušana tiek pārraidīta tiešraidē internetā, IR SASODĪTS IDIOTISMS,» norāda «Godspeed You! Black Emperor».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu