"Seviljas bārddzinis" - sezonas labākais iestudējums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

22. septembrī plkst. 19 notiks LNO galvenā patrona AS "Latvijas Gāze" Gada balvas operas un baleta mākslā pasniegšanas ceremonija un koncerts ar laureātu un citu mākslinieku piedalīšanos, informē LNO pārstāve Inga Vasiljeva.

Balvas šogad tiks piešķirtas desmit nominācijās – labākajam operas solistam Jānim Apeinim, solistei Lienei Kinčai, labākajam baleta solistam Raimondam Martinovam un solistei Elzai Leimanei-Martinovai, labākajam orķestra mūziķim trombonistam Uldim Zilbertam, balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā un tehniski administratīvajā jomā - kurpniekam Jānim Plānicam, balva par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem iepriekšējā sezonā - dziedātājai Kristīnei Opolais, un balva Leģendārs mūžs mākslā - Irēnai Strodai.

Savukārt skatītāju balsojumā par aizvadītās sezonas labāko iestudējumu tika atzīts Džakomo Rosīni "Sevljļas bārddzinis", ko iestudējis režisors Aiks Karapetjans.

Gada balvas koncertu un apbalvošanas ceremoniju varēs vērot arī LTV 1.programmas skatītāji – 24.septembrī plkst. 21.20, savukārt Latvijas Radio programmā "Klasika" koncertu raidīs 25.septembrī plkst. 15.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu