Rīgā svin Tēva dienu (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Rīgā notiks Tēva dienas svētki, kas sāksies ar tētu un bērnu svinīgu gājienu pa Brīvības ielu un turpināsies Esplanādes parkā ar radošām un sportiskām aktivitātēm, muzikāliem priekšnesumiem, kā arī dzejoļu krājuma «Tētis» atvēršanu, informēja pasākuma organizētāju, ģimeņu organizācijas «mammamuntetiem.lv» pārstāve Audra Šauere.

Tēva diena tiek svinēta septembra otrajā svētdienā, šogad - 8.septembrī. Rīgā Tēva dienas svinības notiks dienu ātrāk un tajās aicināta piedalīties ikviena Latvijas ģimene.

Lai gan oficiāli Tēva diena šogad tiks atzīmēta jau piekto reizi, «mammamuntetiem.lv» veiktā aptauja liecina, ka gandrīz 50% Latvijas ģimeņu joprojām nezina, kad Latvijā svin Tēva dienu. Tieši tāpēc «mammamuntetiem.lv» šoruden Rīgā rīko Tēva dienas svinības.

Pulcēšanās tētu un bērnu svinīgajam gājienam «Lepns, ka esmu tētis!» notiks pie Brīvības pieminekļa, sākot no plkst.11.30. Gājiens sāksies plkst.12, un «starta šāvienu» tam dos pazīstamais joku plēsējs un ētera balss Ufo jeb Kaspars Upacieris.

Ikviens gājiena dalībnieks tiks cienāts ar «Druvas» saldējumu. Gājiens noslēgsies, tētiem un bērniem vienojoties improvizētā kopkorī, ko vadīs mūziķis Atis Auzāns.

Gājienam sekos Tēva dienas svinēšana kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» - ar muzikāliem priekšnesumiem, radošām un sportiskām aktivitātēm, dāvanu darināšanu tētiem, kā arī notiks dzejoļu krājuma «Tētis» atvēršanas svētki.

«Ar Tēva dienas svētkiem un tētu un bērnu gājienu mēs, «mammamuntetiem.lv», un «Fonds Mammām un Tētiem» vēlamies pievērst sabiedrības uzmanību tēva neatsveramajai nozīmei bērna un ģimenes dzīvē. Līdz ar Tēva dienas svinēšanas iedzīvināšanu mēs pasākām paldies ikvienam lieliskajam tētim, kādu mums Latvijā šobrīd ir ļoti daudz,» pauž «mammamuntetiem.lv» dibinātāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu