Liepājā gaidāms festivāla "Zemlika" ieskaņas pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien kultūras programmas "Nakts manevri" ietvaros Liepājā notiks mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla "Zemlika" ieskaņas pasākums. Tas 27.augustā Liepājā, spīķerī Vecajā ostmalā 53 (līdzās Jūras spēku Flotiles štāba un apgādes kuģa A53 "Virsaiša" piestātnei) notiks, lai apmeklētājos koncentrētā veidā radītu pirmo iespaidu par festivāla, kas oktobra nogalē notiks Latvijas mazākajā pilsētā Durbē, saturisko un idejisko piepildījumu.

Vispirms plkst. 21 tiks izrādīts "Dirty Deal Teatro" jauno režisoru Andreja Polozkova un Kārļa Krūmiņa kopdarbs – izrāde "Jēkabs".

"Policijas redzeslokā pēdēja gada laikā regulāri nonāk padzīvojis vīrs, kurš rīkojis vairākas nesankcionētas akcijas dažādās Rīgas publiskās vietās. Ir sastādīti vairāki administratīvie protokoli, tomēr pamata vīrieša aizturēšanai pagaidām nav," vēsta kodolīgā izrādes anotācija.

Izrādei ap plkst. 22:20 uz lielā ekrāna sekos muzikāla dokumentālā filma "Backyard". Filma ir stāsts par islandieti Aurni Rūnaru (Árni Rúnar), kuram 2009.gada vasarā ienāca prātā savas mājas pagalmā saaicināt vairākus mūziķus un grupas, lai ierakstītu to dzīvās uzstāšanās. Viņš savu mazo šķūnīti-studiju aprīkoja ar nepieciešamo aparatūru un cerēja, ka laiks būs labs. Vispirms viņš ciemos ielūdza visus savus kaimiņus, cienāja tos ar pašceptu picu, mafiniem un pankūkām. Vēlāk uzstāties ieradās vairāki jaunās paaudzes mūziķi, dodot mums, skatītājiem, iespēju ielūkoties Reikjavīkas mūzikas skatuves dažādībā. Filmā piedalās Múm, Hjaltalín, FM Belfast, Retro Stefson, Sin Fang Bous, Borko un Reykjavík!

Pēc filmas “Backyard” gaidāms Kuldīgas “guļamistabas popmūzikas” (no ‘bedroom pop’ – angļu val.) kolektīva "Stūri Zēvele" koncerts.

Visbeidzot, pasākums noslēgsies ar dejām Alises Ģelzes virsvadībā.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iegādāties festivāla "Zemlika" ieejas biļetes par īpašu cenu – Ls 14.00!

Ieeja uz 27.augusta pasākumu spīķerī (Vecajā ostmalā 53) Liepājā ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu