Miris autoru tandēma "Ashford & Simpson" dalībnieks Niks Ašfords

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien 70 gadu vecumā miris viens no leģendārā studijas "Motown" dziesmu autoru dueta "Ashford & Simpson" dalībniekiem Niks Ašfords (Nick Ashford), ziņo "billboard.com".

Ašforda un viņa partneres Valērijas Simpsones (Valerie Simpson) spalvai pieder vairākas klasiskas 1960. un 70. gadu soulmūzikas dziesmas, kuras savulaik dziedājuši Diana Rosa (Diana Ross), Mārvins Geijs (Marvin Gaye), kā arī vairākas 1980.gadu fanka un popmūzikas pērles.

Kā presei pavēstīja ilggadēja Ašforda draudzene Liza Rozenberga, mūziķis miris Ņujorkas slimnīcā, kur ārstējies no vēža.

"Ashford & Simpson" pazīstami ar tādiem klasiskiem soulmūzikas hitiem kā "Ain't No Mountain High Enough, "Reach Out And Touch Somebody's Hand", "You're All I Need To Get By", kā arī Čakas Hānas (Chaka Khan) populāro "I'm Every Woman", ko vēlāk plašāk popularizēja Vitnija Hjūstone (Whitney Houston).

"Ashford & Simpson" izdeva arī paši savus ierakstus, no kuriem komerciāli veiksmīgākais ir 1984.gada ieraksts "Solid" (skat. video).

Par Ašfordu sēro sieva un divas meitas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu