Doma laukumā un pie Sv.Pētera baznīcas būs tirdziņi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas svētku laikā sestdien un svētdien Doma laukumā un pie Sv.Pētera baznīcas būs tirdziņi, pavēstīja Rīgas domē.

Doma laukumā sestdien un svētdien no plkst.10 līdz plkst.23 notiks Vecrīgas tirgus «Teātris dzīvē – dzīve teātrī». Tirgosies Latvijas labākie amatnieki, Latvijas lietišķās mākslas darinātāji un veselīgu gardumu ražotāji, kuri gan piedāvās savu produkciju, gan spēlēs teātri – tirgotāji iejutīsies tēlos, kas raksturo Latvijas teātra vēsturi. Tirgus laukumā un ielās varēs sastapt arī mīmus, karikatūristus, leļļu dīdītājus, ielu dziedoņus, komediantus un zīlnieces.

Savukārt laukumā pie Sv. Pētera baznīcas gan sestdien, gan svētdien no plkst.12 līdz plkst.21 varēs vērot Viduslaiku tirgu, teātri un bruņinieku turnīrus, kur pulcēsies bruņinieki un senlaiku amatnieki no Polijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas. Bruņinieki demonstrēs viduslaiku bruņojumu, tērpus un cīņas māku. Apmeklētāji varēs vērot turnīrus un viduslaiku tērpu parādi, teatralizētus uzvedumus, apskatīt senās rotas, zobenus un bruņas. Bērniem būs atvērts rotaļu laukums ar viduslaikiem raksturīgām spēlēm un rotaļām.

Rīgas pilsētas svētki taps, Rīgas domei sadarbojoties ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, Izglītības, kultūras un sporta biroju kopā ar pasākumu veidotājiem - producentiem, režisoriem, uzņēmumiem - un daudziem citiem.

Svētku programmu var atrast mājas lapā «www.rigassvetki.lv».

Sestdien un svētdien sabiedriskais transports būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu