LNO vasaras izrādes sāks ar "Seviljas bārddzini"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNO

Latvijas Nacionālā opera jau otro gadu pēc kārtas aicina skatītājus apmeklēt vasaras izrādes, kas šogad norisināsies no 27. jūlija līdz 6. augustam. Šajā laikā skatītājiem tiek piedāvāts noskatīties četras operas un četras baleta izrādes, informē LNO pārstāve Inga Vasiļjeva.

27. jūlijā pie Džoakīno Rosīni operas "Seviljas bārddzinis" diriģenta pults pirmo reizi stāsies smalkais baroka un klasicisma mūzikas speciālists Andris Veismanis, galvenajās lomās Jānis Apeinis, Viesturs Jansons un Inga Šļubovska. Savukārt jaunajam baritonam Agrim Hartmanim Fjorello loma šajā izrādē būs debija Latvijas Nacionālajā operā.

Skatītāju balsojums LNO iestudējumam nesa uzvaras laurus LTV1 raidījuma "100 g kultūras" Gada balvā "Kilograms kultūras" tas tika atzīts par 2011. gada pirmā ceturkšņa uzvarētāju nominācijā "Teātris", savukārt teātra balvas "Spēlmaņu nakts" žūrija nominācijām izvirzījusi režisoru Aiku Karapetjanu un kostīmu mākslinieci Kristīni Pasternaku.

28.jūlija izrādē "Traviata" titullomu dziedās Sonora Vaice, kam Violetas loma nesusi panākumus ne vien Latvijā, bet arī aiz tās robežām. Viņas partneri uz skatuves būs Andris Ludvigs un Samsons Izjumovs.

Aizvadītās sezonas jaunums – Čaikovska operas "Jevgeņijs Oņegins" iestudējums – ar savu smalko starojumu aizkustinājis publiku un sajūsminājis kritiķus gan Latvijā, gan ārzemēs. "Žagaram piemīt nezūdoša spēja iedziļināties tēlos un izvilināt to dziļākās emocionālās nianses," atzīts Ópera Actual recenzijā.

4. augustā Tatjanas lomā pirmo reizi uz LNO skatuves redzēsim uzlecošo operzvaigzni Dināru Alijevu, kuras bagātā balss un dramatiskais talants savaldzinājuši ne vien labākos Krievijas diriģentus, bet pat Monako firstu Renē III. Viņas partneriem baltkrievu baritonam Vladimiram Gromovam, horvātu tenoram Domagojam Dorotičam, krievu mecosoprānam Sofijai Fainbergai un ukraiņu basam Sergejam Kovniram šī izrāde būs pirmā iepazīšanās ar Rīgas publiku.

Žila Masnē "Verters" ir rets, bet sengaidīts viesis LNO: vasaras izrādes ir vienīgā iespēja 2011. gadā redzēt šo romantisko operu, ko daudzi uzskata par augstāko franču opermūzikas virsotni. Izrāde aizrauj ar emocionāli piesātināto attiecību drāmu un neticami skaistajām melodijām. 5. augustā galvenajās lomās būs solisti Rafaele Sepe un Malgožata Paņko. Iestudējums tapis sadarbībā ar Erfurtes teātri.

29. jūlijā būs skatāms Čaikovska balets "Gulbju ezers" ar Viktoriju Jansoni, Margaritu Demjanoku, Zigmāru Kirilko un Ringoldu Žigi galvenajās lomās.

3. augustā skatītājus priecēs "Apburtā princese", kad uz skatuves redzēsim Sabīni Guravsku – princesi Auroru un Sergeju Neikšinu – princi Dezirē.

Vasaras piedāvājumā arī abi 2010./2011. gada baleta jauniestudējumi. Horeogrāfa Jurija Vamoša "Sapnis vasaras naktī" ar Fēliksa Mendelszona-Bartoldi mūziku uz šekspīriskām kaislībām 30. jūlijā aicinās gan karalisko pāri Oberonu (Aleksejs Avečkins) un Titāniju (Jūlija Gurviča), gan jaunos mīlētājus Hermiju (Juka Mijake), Helēnu (Elza Leimane-Martinova), Demetriju (Arturs Sokolovs) un Lizanderu (Sergejs Neikšins), gan skatītāju iemīļotos komiskos tēlus Paku (Intars Kleinhofs), Robinu (Andris Pudāns) un Pamatiņu (Ringolds Žigis).

Foto: Publicitātes foto / LNO

6. augustā "Kamēliju dāma" ar Ferenca Lista mūziku ļaus kopā ar Elzu Leimani-Martinovu un Raimondu Martinovu izdzīvot sāpīgi skaisto Margeritas Diplesī un Armāna Divāla mīlasstāstu, ko pasaulei dāvājis rakstnieks Aleksandrs Dimā (dēls). Dalība šajā izrādē nesusi teātra balvas Spēlmaņu nakts nominācijas abu sastāvu galveno lomu atveidotājiem – Elzai Leimanei-Martinovai, Raimondam Martinovam, Margaritai Demjanokai un Arturam Sokolovam. "Kamēliju dāma" tapusi sadarbībā ar Igaunijas Nacionālo operu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu