"Harijs Poters" pārspēj "Tumsas bruņinieku"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP /LETA

Jaunākā Harija Potera sērijas filma "Harijs Poters un Nāves dāvesti. Otrā daļa" ("Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2") pārspējusi biļešu ieņēmumu rekordus ASV un Kanādā, tās pirmajā demonstrēšanas nedēļā iekasējot 168 miljonus ASV dolāru, raksta ārvalstu prese.

Jau pirmizrādes dienā filmas ieņēmumi bijuši ļoti augsti – 92,1 miljons ASV dolāru, atklājis filmas izplatītājs "Warner Bros".

Iepriekšējais pirmizrādes nedēļas rekords piederēja beidzamajai Betmena sērijas filmai "The Dark Knight", kurā piedalījās nu jau aizsaulē aizgājušais aktieris Hīts Ledžers un kas pirmajā demonstrēšanas nedēļā iekasēja 158 miljonus.

Finansiālo rekordu saista arī ar to, ka lielākā daļa kinoteātru filmu demonstrē 3D formātā, kas ievērojami paaugstina biļešu cenu.

Šī jau ir astotā Potera sāgas filma, kas stāsta par jauno Cūkkārpas burvi. Tā veidota pēc Džoannas Roulingas septītās un noslēdzošās "Harija Potera" grāmatas otrās daļas motīviem.

Šobrīd pagājuši jau 10 gadi, kopš uz lielajiem ekrāniem nonāca pirmā filma "Harijs Poters un Filozofu akmens" ("Harry Potter and the Philosopher's Stone"). Filmas sērijas šo gadu laikā ir radījušās jaunas kinozvaigznes Danielu Redklifu, Emmu Vatsoni un Rupertu Grintu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu