Tuvojas Harija Potera pēdējās filmas pirmizrāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / movies.ign.com

Ceturtdien, 7.jūlijā, Londonā savu pirmizrādi piedzīvos Harija Potera pēdējā filma "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2" ("Harijs Poters un Nāves dāvesti. Otrā daļa"), noslēdzot sāgu, kas savaldzinājusi skatītājus visā pasaulē, vēsta ārzemju prese

Filmas "Harijs Poters un Nāves dāvesti. Otrā daļa" pirmizrādi Londonā apmeklēs visu trīs galveno lomu atveidotāji. Franšīzes zvaigzne Daniels Redklifs, kurš filmās atveido Hariju Poteru, uz laiku pārtrauks savu darbu Brodvejas mūziklā, lai ierastos Londonā, kur viņam piebiedrosies arī Hermiones Grendžeras lomas atveidotāja Emma Vatsone un Rūperts Grints, kurš ilgus gadus iejutās Rona Vīzlija tēlā.

Slavenā aktieru trijotne ir uzaugusi, filmējoties Harija Potera filmās. Jauno burvju lomas atnesa viņiem slavu un bagātību, bet tagad trijotni gaida jauni izaicinājumi un cīņa par tālāko aktiera karjeru ārpus Cūkkārpas Raganības un burvju arodskolas.

Filmas otrā daļa ASV un Lielbritānijas kinoteātros nonāks 15.jūlijā, un

tā būs pirmā no poteriādes filmām, kas tiks demonstrēta arī 3D versijā.

Salīdzinot ar pirmo daļu, franšīzes pēdējā filma sola spraigu darbību un Potera pēdējo cīņu ar viņa nāvīgāko ienaidnieku lordu Voldemortu.

Filmas producents un režisors ir Deivids Jeitss, kurš uzņēmis trīs no iepriekšējām septiņām filmām, tostarp arī "Nāves dāvestu" pirmo daļu. Abas pēdējās filmas tika uzņemtas vienlaicīgi, un to filmēšana beidzās jau 2010.gada jūnijā.

Laikraksta "The Sunday Times" bagātāko cilvēku saraksts vēsta, ka Redklifs nopelnījis 52 miljonus sterliņu mārciņu (40,5 miljonus latu), Vatsone - 22 miljonus (17 miljonus latu), bet Grints - 20 miljonus (15,5 miljonus latu).

Pašlaik 21 gadu vecais

Redklifs piedalās 1961.gada Brodvejas mūzikla "How to Succeed in Business Without Really Trying" jauniestudējumā,

kurā viņš atveido galveno lomu. Bet aktieris atzinis, ka Potera filmas iezīmējušas viņu uz mūžu. "Pat tagad es nevaru pilnībā izteikt to, cik man tas ir bijis svarīgi, bet es varu teikt, ka tas bija lielisks laiks (..), kas tāds, ko es nekad nespēšu radīt no jauna," atzīmēja Redklifs.

Savukārt 21 gadu vecā Vatsone variē starp tēlošanu, modi un modelēšanu. Tuvākajā nākotnē viņa būs redzama divās filmās - "My Week with Marilyn", kas uz kinoteātru ekrāniem nonāks novembrī, un "The Perks of Being a Wallflower", kuras pirmizrāde gaidāma nākamajā gadā.

Neskatoties uz atsevišķām neveiksmēm, no aktiera karjeras negrasās atteikties arī Grints. Nākamgad viņš būs redzams kādā mazbudžeta norvēģu filmā par Pirmo pasaules karu.

Slavu un bagātību Harijs Poters atnesis arī savai radītājai Roulingai, kuras pirmā grāmata par pusaugu burvi tika publicēta 1997.gadā.

Kopš tā laika viņas grāmatas tulkotas 69 valodās.

Lai gan Roulinga ir pielikusi punktu Harija Potera dēkām, viņas iztēle vēl nav izsmelta. Jau ziņots, ka britu rakstniece izveidojusi jaunu noslēpumainu interneta vietni "Pottermore" un šogad piekrita izdot savas grāmatas arī elektroniskā formā.

"The Sunday Times" Roulingas bagātību novērtējis 530 miljonu sterliņu mārciņu (412 miljonu latu) apmērā.

movies.ign.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu