Rīgas centrā "Rīgas ritmu" ieskaņas pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

29.jūnijā plkst.17, Centrālās stacijas laukumā uz "Origo Summer Stage" skatuves notiks šīs vasaras starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas ritmi" bezmaksas ieskaņas koncerts.

Koncertā Rīgas iedzīvotājus un viesus priecēs viens no redzamākajiem un radošākajiem savas paaudzes Lietuvas džeza mūziķiem Kestutis Vaiginis kopā ar "Mirage Octet" mūziķiem, informē tirdzniecības centra "Origo" sabiedrisko attiecību konsultante Jana Priedniece.

Kopā ar Vaigini un "Mirage Octet" muzicēs arī lieliskie Latvijas džeza vokālisti - Diāna Pīrāgs un Laimis Rācenājs. Tāpat festivāla ieskaņas koncertā uzstāsies viens no oriģinālākajiem mūsdienu džeza un pasaules mūzikas vokālistiem - Filips Hamiltons no ASV.

Kā norādīja festivāla "Rīgas ritmi" projektu koordinatore Linda Bērziņa, arī šovasar festivāls savai publikai dāvās iespēju klātienē dzirdēt gan tādus māksliniekus, kuru vārds mūzikas pasaulē jau kļuvis par zīmolu, gan mūsdienu džeza un pasaules mūzikas aktuālākos jaunatklājumus.

Par festivālu

Šovasar festivālā viesosies karstasinīgais latīņu džeza pianists Alekss Vilsons un viņa "Salsas orķestris", spožākā Vācijas mūsdienu džeza zvaigzne - trompetists Tils Brenners, unikālā kaboverdiešu dīva Karmena Souza, prominentais spāņu flamenko ģitāras virtuozs Eduardo Niebla, itāļu džeza saksofonists Frančesko Kafiso, talantīgais kubiešu pianists Alfredo Rodrigess, viens no oriģinālākajiem mūsdienu džeza un pasaules mūzikas vokālistiem Filips Hamiltons, kā arī modernā džeza apvienība no Norvēģijas "Beady Belle" un eksperimentālais džeza trio "Das Kapital".

"Rīgas ritmu" pasākumi, kuru vidū bez koncertiem Rīgas Kongresu namā notiks arī meistarklases un citi bezmaksas koncerti brīvdabas atpūtas parkā "Egle" un mājīgākas atmosfēras koncerti klubā "Artelis", notiks no 28.jūnija līdz 2.jūlijam. Kā ierasts, klubā "Artelis" pēc koncertiem notiks arī mūziķu improvizētā saspēle jeb "jam session".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu