Ceļvedis: Koru kari, «Cēsis 2013», «Džimlai rūdi rallallā» u.c. (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ieskandinot Dziesmu un deju svētkus, nedēļas nogalē aicinām uz Koru kariem, tirdziņu Kalnciema kvartālā un Blaumaņa lugu izrāžu ciklu Brīvdabas muzejā. Sākas arī «Esplanādes 2014» vasaras vakaru koncertsērija, kurā pirmie viesi būs grupa «Dzelzs vilks». Bet teātra mīļotāji kārtīgi varēs izsmieties jestrajā koncertuzvedumā «Džimlai rūdi rallallā!», kura pirmā izrāde gaidāma Madonā.

PASĀKUMI

Foto: LETA

Mākslas festivālā «Cēsis 2013», kas dažādās vietās Cēsīs norisināsies laikā no 28. jūnija līdz 20. jūlijam, tiks piedāvāti gan pārsteigumi, gan klasiskas vērtības. Septītajā Cēsu mākslas festivālā kopumā iecerēti 32 notikumi vizuālajā mākslā, mūzikā, kino, teātrī un gastronomijā, bet pārsteigumi gaidāmi divos segmentos - mūzikas programmā un gastronomijā, kas ir līdz šim festivālā nepārstāvēta joma.

Foto: publicitātes

29.jūnija zemnieku un amatnieku tirdziņā Kalnciema kvartālā ieskandināsim Dziesmu svētkus, piedāvājot vērot Koru karu priekšnesumus tiešajā ēterā 1080 minūšu garumā. Vietējie zemnieki tirdziņā piedāvās svaigas ogas, dārzeņus un zaļumus, kā arī pircēju jau iecienīto produkciju. Tirdziņa mazākajiem apmeklētājiem Kalnciema kvartāla galerijā 10:00 - 15:00 būs iespēja iepazīties ar «Satori» izdoto krāsojamo burtnīcu «Mazā sapņu grāmatiņa», kurā pierakstīti bērnu sapņi, kā arī pašiem izkrāsot tajā esošās Reiņa Pētersona ilustrācijas un paņemt grāmatiņu uz mājām bez maksas. 14:00 uz brīvdabas skatuves kāps Eksotiskā deju teātra mazie dejotāji ar pasaules tautu deju priekšnesumu.

Foto: publicitātes

Sestdien, 29.jūnijā, Kronvalda parkā pie Rīgas Kongresu nama plkst. 11.00 starts tiks dots jau otrajam tautas skrējiena seriāla «Izskrienam Rīgas parkus» posmam, kurā aicināts piedalīties ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis - bērni, pieaugušie, kā arī seniori, lai pārbaudītu savu sportisko meistarību. Dalībnieki varēs sacensties arī nūjošanā, kur starts paredzēts plkst. 12.00.

KONCERTI

Foto: publicitātes

Festivāla «Live Fest 2013» vasaras koncertsērijas laikā 30.jūnijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, uzstāsies britu rokgrupa «Animals and Friends», kas klausītājiem zināma arī kā «The Animals». Festivāls «Live Fest» jau otro gadu norisināsies Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, kur vairāku dienu garumā būs iespējams dzirdēt un redzēt vairākus pasaulē labi pazīstamus un Latvijā vēl nebijušus māksliniekus, kā arī pašmāju mūziķus - «Remix», grupu «Linga», ģitāristu Vjačeslavu Mitrohinu ar grupu «Mitrokhin's Master Band», Hariju Zariņu, Latvijas pirmo pankroka grupu «Zig Zag», grupu «The Satellites» u.c. Pērn festivālā «Live Fest» piedalījās leģendārā britu rokgrupa «Mafred Mann's Earth Band», kas festivālā svinēja savu estrādes karjeras 40. gadadienu. Šīs vasaras īpašie viesi būs rokgrupa «Animals and Friends», kura festivālā izpildīs tādas dziesmas kā «The House of the Rising Sun», «We Gotta Get out of This Place», «It's My Life», «Don't Let Me Be Misunderstood».

Foto: LETA

XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus ieskandina Koru kari, plkst. 11:00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā. Dziesmusvētku norisi atklās tradicionālie Koru kari, kuros par skanīgākā titulu cīnīsies 52 labākie Latvijas kori. 18 stundas ilgā tiešraide internetā būs skatāma 29.jūnijā no plkst.11. Portāla www.ltv.lv lietotāji varēs vērot arī deju skati 1.jūlijā no plkst.13 un pūtēju orķestru krāšņās sacensības visas dienas garumā 2.jūlijā no plkst.9.

Dziesmu un Deju svētki

Foto: LETA

Ar pašmāju grupas «Dzelzs vilks» uzstāšanos piektdien, 28. jūnijā, tiks atklāta «Rīgas 2014» radoši informatīvās telpas «Esplanāde 2014» vasaras vakaru koncertsērija, kas turpināsies līdz pat septembra vidum, ik nedēļu piedāvājot bezmaksas koncertus. Koncerts sāksies plkst. 20.30, bet pirms tam folk un etno mūzikas programmu atskaņos portāla «Rīga 2014» galvenais redaktors un dīdžejs Kaspars Zaviļeiskis.

«Positivus» festivāla ieskaņas pasākums

Kafejnīcā «Cabo Cafe» plkst. 19:00 notiks «Positivus» festivāla ieskaņas pasākums - «Riga Black Balsam Cocktail Party». Piedalās pašmāju jaunās grupas «Momend» un «Franco Franco», kā arī DJ Artūrs Mednis.

Foto: publicitātes

Ungurmuižā notiek Mazie Ungurmuižas opermūzikas svētki - koncerts «Ir zeme - vīna dārzs kur zied...». Piedalās Latvijas Nacionālās operas solisti Sonora Vaice, Kristīne Zadovska, Evita Zālīte, Andris Ludvigs, Krišjānis Norvelis, pianists Aldis Liepiņš, akordeonists Artūrs Noviks, kā arī Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

Gaidot filmas «Džimlai rūdi rallallā!» pirmizrādi, pie skatītājiem nāk muzikāli optimistisks koncertuzvedums ar Latvijas skatuves leģendām un vienojošām dziesmām. Koncertuzvedumā šī tēma attīstīta tālāk un filmas varoņi iesaistās aizvien jaunās aktivitātēs, meklējot dažādus veidus, kā, aktīvi darbojoties, visiem kopā dzīve ietu uz augšu. Izcilās skatuves personības, kas piedalās uzvedumā, dalīsies savā personiskās dzīves pieredzē gan par nopietnām, gan ļoti nenopietnām tēmām. Skatītājiem būs iespējams uzzināt dažādus smieklīgus atgadījumus, kas piedzīvoti filmas tapšanas gaitā. Uzvedums ir papildināts ar populārām un jēgpilnām dziesmām, daudzas no kurām skatītāji varēs dziedāt līdzi. Būs arī īpaši šim uzvedumam komponēti pirmatskaņojumi ar Māras Zālītes vārdiem. Uzvedums būs skatāms: 28.jūnijā Madonā, 11.jūlijā Rēzeknē, 18.jūlijā Ikšķilē, 19.jūlijā Jelgavā, 26.jūlijā Kuldīgā, 1.augustā Jēkabpilī, 9.augustā Liepājā, 16.augustā Valmierā, 30.augustā Saldū, 31.augustā Saulkrastos.

Foto: publicitātes

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku programmā 29. jūnijā no 12:00 līdz 20:00 Brīvdabas muzejā tiks izrādīti piecu Rūdolfa Blaumaņa lugu iestudējumi Latvijas amatierteātru izpildījumā. Teātra diena sāksies 12:00 uz Rietumu skatuves, kad Liepājas tautas teātris režisores Ināras Kalnarājas vadībā rādīs joku lugu «Trīnes grēki». Ozolnieku novada amatierteātris un režisore Dace Vilne Kurzemes sētā 14:00 sirsnīgi spēlēs «Skroderdienas Silmačos». Uz Rietumu skatuves 16:00 tiks izrādīta tautas luga – ģimenes komēdija «Ļaunais gars» Tērvetes novada amatierteātra «Trīne» un režisores Dzintras Zimaišas interpretācijā. 18:00 Kurzemes sētā iestāsies «Sestdienas vakars» Auces novada Vītiņu tautas nama amatierteātra «Mežrozīte» un režisores Raisas Adamaites izpildījumā. Teātra diena Brīvdabas muzejā noslēgsies ar lustīgu Jūrmalas teātra dziesmu uzvedumu no R. Blaumaņa lugu iestudējumiem «Dzīvi, rūtainu kā deķi, lāpīsim, kā lāpa zeķi», režisors Aigars Balulis, 19:00 uz Rietumu skatuves.

TV UN KINO

Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē saviem skatītājiem piedāvājam noskatīties režisores Lailas Pakalniņas kino. Piektdienā, 28. jūnijā, rādīsim filmu «Pitons», savukārt sestdien filma «Picas». Sestdien pēc filmas skatītāji aicināti tikties ar filmu režisori Lailu Pakalniņu, būs iespēja uzdot jautājumus gan par rādītajām filmām, gan par citiem režisores darbiem.

Filmu sākums plkst. 23:30 Pilsētas dārzā.

Foto: publicitātes

Katru svētdienu no 30.jūnija LTV1 raidījuma «Citādi latviskais» («Cytaidi latviskais») veidotāji no jauna atklās Latgales kultūru un ļaudis. Jaunā videostāstu cikla mērķis ir ieraudzīt vēsturisko novadu jaunā gaismā, laužot iesakņojušos stereotipus un uzsverot Latgales savdabību. Skatītājiem būs iespēja ļauties latgaliešu mūzikai, tikties ar uzņēmīgiem un mērķtiecīgiem cilvēkiem, apbrīnot Latgales dabu un pieskarties reliģijas lomai cilvēku dzīvēs. «Citādi latviskais» būs redzams LTV1 katru svētdienu no 30.jūnija līdz 1.septembrim. Pirmais raidījums sāksies ar latgaliešu literatūras izpēti, jo daiļliteratūra ir katras kultūras mugurkauls. Raidījumi 30.jūnijā un 7.jūlijā skatāmi pulksten 17.20, bet, sākot ar 14.jūliju, - pulksten 18.20 ar atkārtojumiem pirmdienu vakaros.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu