Igors Linga veidos filmu par "Čikāgas piecīšiem"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pazīstamais režisors Igors Linga, atzīmējot leģendārā latviešu vokāli instrumentālā ansambļa "Čikāgas piecīši" 50 gadu jubileju, veidos dokumentālo filmu par grupu, informē filmas veidotāji.

Filmas režisors kopā ar skaņu operatoru Klāvu Siliņu devies uz ASV, lai pievienotos grupai "Čikāgas piecīši" koncerttūrē pa Ameriku un intervijās dokumentētu tās dalībnieku emocijas, stāstus un piedzīvojumus.

"Mūzikas video kanāls" sadarbībā ar "Jura Podnieka studiju" un pateicoties "Lattelecom", iecerējis veidot dokumentālu filmu, kas ļaus iepazīt šā unikālā mūzikas kolektīva vēsturi un būtību. Filma stāstīs par pieciem jauniem trimdā dzīvojošiem latviešiem, kuri savās dziesmās dziedāja par Latviju, savu dzimteni, nezinot, ka viņus dzird arī Padomju Latvijā. Un par to, ko tas nozīmēja gan pašiem mūziķiem, gan klausītājiem.

Gaidāmi "Čikāgas piecīšu" 50 gadu jubilejas koncerti

"Čikāgas piecīši" ir satīriski muzikāls ansamblis, kas dibināts 1961.gadā Čikāgā, kad kādā latviešu jaunatnes sarīkojumā satikās Modris Avotiņš, Uldis Ievāns, Alberts Legzdiņš un Jānis Rinkušs. Iepazinušies viņi konstatēja, ka visus vieno kopīga interese par mūziku, kā arī veselīga humora izjūta. Ansamblis guva lielisku publikas atsaucību, apciemodams latviešu centrus Amerikā un Kanādā. Vēlāk sastāvā tika uzņemti Ilmārs Dzenis, Ģirts Puriņš, Juris Strautmanis, Pēteris Strods un arī pirmās meitenes - Maija Dumpe un Rūta Kūlmane. Laika gaitā daļa no sākotnējiem dalībniekiem aizgāja un klāt nāca jaunie - Janīna Ankipāne, Armands Birkens, Uldis Streips, pēcāk Lorija Vuda un Alnis Cers. Kopš ansambļa izveidošanas ir ieskaņotas 12 plates, 16 kasetes, astoņi kompaktdiski un veikti septiņi videoieraksti.

Pastāvēšanas 50 gados ansamblis sniedzis simtiem koncertu latviešu klausītājiem visā pasaulē. Par lielāko sasniegumu uzskatāms 1989.gads, kad grupa ieradās Latvijā ar koncertiem Rīgā, Mežaparkā un citās Latvijas pilsētās. Pēc tam ar koncertiem Latvijā "Čikāgas piecīši" atgriezās 1991.gadā, 1995.gadā un 2008.gadā.

Šogad grupa atzīmēs 50 gadu pastāvēšanas jubileju ar plašu koncertu tūri visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu