"Kerrang!" aptaujā par ietekmīgāko grupu atzīta "Metallica"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu rokmūzikas žurnāla "Kerrang!" veiktajā aptaujā par pēdējo 30 gadu labāko rokgrupu atzīta amerikāņu grupa "Metallica".

Cīņā par ietekmīgākās grupas titulu solista Džeimsa Hetfīlda, bundzinieka Larsa Ulriha, ģitārista Kērka Hameta un basģitārista Roberta Truhiljo apvienība pārspēja tādas grupas kā "My Chemical Romance", "Slipknot", "Green Day" un "Foo Fighters".

Grupas bundzinieks Ulrihs atklāja, ka jūtas ļoti iepriecināts, ka grupai izrādīts tāds gods, un pauda savu cieņu topa trešās vietas ieguvējiem "Iron Maiden", sakot, ka šī grupa sasniegusi to, ko "Metallica" vienmēr vēlējusies izdarīt.

Topa devītajā vietā ierindojās skandalozais britu rokmūziķis Ozijs Osborns, kurš 9.jūnijā notiekošajā žurnāla "Kerrang!" balvu pasniegšanas ceremonijā tiks godināts ar īpašo "Leģendas balvu".

"Tas, ka Ozijs šodien vēl ir dzīvs, jau vien ir pietiekami, lai garantētu viņa iekļūšanu sarakstā,

- tik milzīgas ir bijušas viņa uzņemtās alkohola un narkotiku devas šo gadu laikā," paziņoja žurnāla veidotāji.

Kā vēstīts, pagājušajā gadā amerikāņu zinātnieki nolēma izveidot Osborna ģenētiskā koda karti, cenšoties saprast, kā viņam izdodas joprojām būt dzīvam pēc vairāku desmitu gadu alkohola un narkotiku lietošanas. Savukārt mūziķis, kas pats sevi nodēvējis par medicīnas brīnumu, pagājušā gada jūlijā paziņoja, ka rakstīs sleju par veselību mūzikas žurnālā "Rolling Stone".

Mūzikas žurnāla "Kerrang!" 10 labāko rokgrupu saraksts:

1. "Metallica";

2. "Green day";

3. "Iron Maiden";

4. "Slipknot";

5. "My Chemical Romance";

6. "Linkin Park";

7. "Bullet for my Valentine";

8. "Blink 182";

9. Ozijs Osborns;

10. "Foo Fighters"

Atgādinām, ka grupa "Metallica" divas reizes uzstājusies Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu