Blonds. Rozā Blonds 2011

Kaspars Zaviļeiskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājusī nedēļas nogale izrādījās līdz šim jaudīgākā šajā gadā. Gar Prezidenta pili pastaigājās rozā tērptas blondīnes, un viņš nolēma ierosināt ne tik krāšņi strādājošās Saeimas atlaišanu. TV ekrānā beidzot sākās īstie piecu blondīņu piedzīvojumi Vidusjūrā un Mareks Gailītis LTV1 "100. panta" speciālizlaidumu par situāciju valstī vadīja, uzvilcis rozā kaklasaiti. Aģents Blonds ir uzdarbojies!

Ja par politiku, tad, manuprāt, Valdis Zatlers rīkojās pareizi, lai arī novēloti, tādēļ šis nav mēģinājums caur nedēļas nogales blondisma plīvuru izteikt kritiku par viņa nostāju. Īsais viņa runas atšifrējums varētu būt: "Go, Blonde!" - šajā gadījumā blondo vārdu lietojot visnotaļ negatīvā nozīmē.

Ko savukārt negribas darīt attiecībā uz sestdien 11. novembra krastmalā notikušo blondīņu festivālu "Go Blonde".

Absolūti nepiekrītu šā pasākuma zākātājiem, kādu TVNET komentāros nebija mazums. Šī ir demokrātiska valsts, un ikvienam ir tiesības rīkot dažāda veida masu pasākumus.

Protams, cits jautājums ir par katra estētiskajām un arī ētiskajām normām, bet ar to nu reiz tai sasodītajā demokrātijā ir jārēķinās, vai ne?

Protams, vārdu salikums Latvijas Blondīņu asociācija vien izraisa smaidu, taču, ja tā spēj zem rozīgā karoga pulcēt jau tūkstošiem cilvēku, turklāt darīt to arī labdarības nolūkos, tad neredzu problēmu – tautai svētki, izskatās tomēr krāšņi, lai arī, protams, pārsvarā tiešām bezgaumīgi, un pasākums piesaista arī ārvalstu masu mediju un attiecīgi tūristu interesi. Lieliski!

Ar nesen notikušo maratonu, nule pārciesto blondīņu festivālu un drīz gaidāmo masu Līgo svinēšanu vien Krastmala tiek iezīmēta kā ļoti pateicīga vieta šādu jau starptautiski rezonējošu pasākumu rīkošanai, kas ir tikai normāli vienīgajai miljonpilsētai Baltijas valstīs.

Līdz ar to ceru, ka arī nākamgad blondīnes dosies rozīgajā parādē, cerams gan, atkal neizraisot valsts prezidentam vēlmi rosināt kārtējās Saeimas atlaišanu.

Kas attiecas uz LNT ēterā sevi skaļi pieteikušo raidījumu "120 stundas", kura nu jau otrā sērija tika demonstrēta sestdienas vakarā pirms prezidenta vēsturiskās runas, tad visupirms vēlos izteikt atzinību producentiem par acīmredzot pēdējā brīža lēmumu tomēr izvākt no jaunā šova nosaukuma vārdu salikumu "1000 jūdžu ekspedīcija".

Skaidrs, ka produkts pārcēlies no LTV7 uz LNT, skaidrs, ka stilistika ir saglabāta stipri līdzīga, bet pati raidījuma būtība gan ir mainījusies tik pamatīgi, ka nebūtu godīgi tā maldināt līdzšinējos fanus, kuru vidū bija arī šīs burkšķēšanas autors.

Lai nu tā būtu – šoreiz ir "120 stundas", kur piedalās piecas vairāk vai mazāk sabiedrībā pazīstamas blondīnes (pieļauju, ka zināmākā noteikti ir aktrise Agnese Zeltiņa), kuras aizvestas uz pašu Sardīniju Vidusjūrā. Varētu domāt – piecu puskailu blondīņu parāde uz jahtas? Ne vella – milzu jakās satērptas, nosalušas un manāmi samulsušas meitenes kapteiņa virsvadībā dodas cīņā ar visnotaļ nemīlīgo Vidusjūras pavasari, kas piedāvā lietu, aukstu vēju un attiecīgi vestibulāro aparātu izaicinošus viļņus.

Lai arī otrajā sērijā beidzot bija sākusies šova īstā darbība, iestūrējot Latvijā būvēto katamarānu (lūk, par to jau bija interesants pastāsts!) Vidusjūras ūdeņos, uzmanību noturēt bija stipri pagrūti. Un ne tikai tāpēc, ka deviņos Zatlers bija nodrošinājis sev megalielu auditoriju citā TV kanālā. Skaidrs, ka "120 stundu" mērķis ir parādīt, kā tad ar jūras ceļotāja grūtībām tiek galā šajā jomā nepieredzējuši, sabiedrībā pazīstami ļaudis un, jo vairāk, izskatīgas blondīnes. Nu, rezultāts diezgan paredzams – viņas mēģina maksimāli neizrādīt savu samulsumu par tik dīvainu Vidusjūras kruīzu, ieklausīties, ko saka kapteinis, lai kopīgu pūliņu rezultātā vienkārši neaizietu pa burbuli, un risināt gudras sarunas, kā jau šādā kontekstā blondīnēm pienākas – neesam jau tikai blondas, zinām arī to, domājam arī tā, mākslinieciski un vēl visādi citādi, forši gatavojam ēst. Nu, un tad???

Pēc šā projekta beigām lūgšos TV dievu, lai gādā atpakaļ "1000 jūdžu ekspedīciju" un atkal kaut kur tālāk tiek aizsūtīts "simtvieninieka" dīdžejs Egons Reiters. Un ne jau tāpēc, ka slikti radio ēterā strādātu. Tāpēc, ka vismaz jautri skatīties un klausīties...

Un vispār, laikam laiks piebremzēt ar blondīnēm un rozā krāsu, jo šajā nedēļas nogalē tiešām bija jau par daudz ar visu ievadā minēto kaklasaiti kā punktu uz i!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu