Fon Trīra filmas aktrise Dansta triumfē Kannās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā kūrortpilsētā Kannās, Kannu kinofestivāla noslēgumā galvenā balva "Zelta palmas zars" piešķirta režisora Terensa Malika (Terrence Malick) lentei "The Tree of Life" ("Dzīvības koks").

Malika filma "The Tree of Life" ar Bredu Pitu un Šonu Penu galvenajās lomās vēsta par kādu ģimeni Vidējos Rietumos piecdesmitajos gados.

Balvu Malika vietā saņēma filmas līdzproducents Bils Pohlads, jo Maliks parasti izvairās no publiskiem pasākumiem un Kannās nebija ieradies.

Par labāko sieviešu lomu festivāla balvu saņēma amerikāņu aktrise Kirstena Dansta (Kirsten Dunst) par lomu atzītā dāņu kinorežisora Larsa fon Trīra (Lars Von Trier) fantastikas filmā "Melancholia".

Atgādinām, ka pats režisors pēc nacistiskajiem izteikumiem festivāla preses konferencē noslēguma ceremonijā nepiedalījās. Viņš nedrīkst tuvoties festivāla norises vietai tuvāk par 100 metriem.

Otro svarīgāko Kannu festivāla balvu - "Grand Prix" - dalīja beļģu režisori brāļi Žans Pjērs un Liks Dardēni par filmu "The Kid With A Bike" ("Zēns ar velosipēdu"), kas vēsta par vecāku un bērnu attiecībām, un turku režisors Nuri Bilge Džeilans par policijas drāmu "Once Upon a Time in
Anatolia" ("Reiz Anatolijā").

Žūrijas balva tika piešķirta franču aktrises un režisores Maivenas policijas drāmai "Poliss".

Labākā režisora balvu saņēma dānis Nikolass Vindings par filmu "Drive".

Labākā aktiera balvu ieguva francūzis Žans Dižardēns par lomu režisora Mišela Aznavičusa melnbaltajā filmā "The Artist" ("Aktieris"), kas vēsta par pagājušā gadsimta 20.gadu Holivudu.

Atgādinām, ka pagājušogad "Zelta palmas zars" piešķirts taizemiešu režisora Apičatponga Vērasethakula filmai "Tēvocis Bunmē, kurš spēja atcerēties savas iepriekšējās dzīves".

Festivāls ilga no 11. līdz 22.maijam un notika 64.reizi. Tā žūriju šogad vadīja amerikāņu aktieris Roberts de Niro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu