Jaunajā sezonā LNSO sola krāšņus priekšnesumus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) nākamajā 2011./2012.gada sezonā sola vairākus krāšņus priekšnesumus, tostarp Jaungada koncertus diriģēs 18 gadu vecais brīnumbērns no Venecuēlas Iljičs Rivass (Ilyich Rivas), šonedēļ žurnālistiem pavēstīja LNSO direktore Ilze Paidere-Staķe.

"Tas ir nebijis notikums orķestra vēsturē," viņa sacīja. Rivasam pašlaik ir tikai 17 gadu, bet viņš jau ar panākumiem debitējis pie vairāku ievērojamu Eiropas un ASV orķestru diriģenta pults.

Jaungada koncertā viņš diriģēs visnotaļ temperamentīgu programmu – Kamila Sen-Sānsa "Bakhanāli" no operas "Samsons un Dalila", Kloda Debisī "Mazo svītu", Astora Pjacollas Trīs tango, Alberto Džinastera baletsvītu "Estancia", Antonina Dvoržāka fragmentus no cikla "Slāvu dejas", Eitora Villa-Lobosa Svītu Nr.4 no cikla "Brazīlijas bahiānas" un Leonarda Bernstaina Uvertīru operai "Kandids".

Sezonu atklās 29.septembrī

LNSO 2011./2012.gada sezonu atklās 29.septembrī ar koncertu galvenā diriģenta Karela Marka Šišona vadībā, kurā tiks atskaņota Pētera Čaikovska un Nikolaja Rimska-Korsakova mūzika. Savukārt jau pirms tam, 7.augustā, LNSO ar diriģentu Ūlu Rudneru un vijolnieku Sergeju Dogadinu Dzintaru koncertzālē spēlēs Ludviga van Bēthovena, Žana Sibēliusa un Edvarda Elgāra skaņdarbus.

Nākamajā sezonā LNSO divus koncertus veltīs tikai latviešu mūzikai, piedāvājot klausītājiem "Latviešu komponistu jubilāru koncertu" 28.oktobrī un "Latviešu mūzikas pērles" 20.aprīlī. Tāpat orķestris nākamsezon muzicēs kopā ar orķestra solistiem Sandi Šteinbergu, Andri Ābelīti, Egilu Upatnieku un citiem, kā arī sniegs koncertu kopā ar operdziedātāju Marinu Rebeku.

Iljičs Rivass
Iljičs Rivass Foto: Publicitātes foto

Orķestra viessolistu un viesdiriģentu vidū nākamsezon būs čellists Aleksandrs Buzlovs, vijolnieki Gijs Braunšteins un Sergejs Krilovs, pianists Lukass Geniušs, diriģenti Mihails Tatarņikovs, Olari Eltss, Žerārs Korstens un Tadeušs Voicehovskis.

Gada operas koncertuzveduma godā būs Džuzepes Verdi "Otello".

"Vēl nekad to neesmu diriģējis, tomēr daudzi atzīst, ka tieši šī opera man vislabāk piestāv,"

žurnālistiem sacīja Šišons, kurš nākamajā orķestra sezonā plāno ar LNSO diriģēt piecas koncertprogrammas.

Nākamsezon LNSO arī turpinās šajā un iepriekšējās sezonās sāktās tradīcijas – koncertus bērniem, "Krievu klasikas pērles" un kamermūzikas koncertus.

"Mans mērķis nākamajā sezonā ir turpināt uzturēt to pašu augsto māksliniecisko līmeni un piedāvāt ļoti dažādu programmu," teica Šišons.

Paidere-Staķe norādīja, ka šī sezona LNSO bijusi īpaša ar iziešanu starptautiskajā apritē, dodoties koncertturnejās uz Japānu un vairākām Eiropas valstīm. Nākamsezon šādi braucieni gan nenotiks, tomēr jau ir zināms, ka orķestris uzaicināts atkal muzicēt Japānā 2012.gada nogalē, kā arī koncertos Amsterdamā, Londonā un Esenē kopā ar Šišonu un operdziedātāju Elīnu Garanču.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu