Kannās izrādīta ilgi gaidītā Sofijas Kopolas jaunā filma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kannu kinofestivālā ceturtdien izrādīta ilgi gaidītā Sofijas Kopolas (Sofia Coppola) filma «The Bling Ring» par slavenību mājokļu aplaupītājām, kurā galveno lomu tēlo britu aktrise Emma Vatsone (Emma Watson). Filma, kurā Kopola darbojas gan kā scenāriste, gan arī režisore, balstīta uz patiesiem notikumiem.

Pirms vairākiem gadiem ar slavenību dzīvi apsēstu pusaugu meiteņu bariņš no Perisas Hiltones, Lindsijas Loenas un citu populāru cilvēku mājokļiem nozaga mantas aptuveni trīs miljonu dolāru (1,64 miljonu latu) vērtībā.

23 gadus vecā Vatsone, kura vislabāk pazīstama ar Hermiones Grendžeras lomu «Harija Potera» filmās, spēlē bandas līderi. Īstajai bandai 2009.gadā tika piespriests cietumsods.

Vatsonei visgrūtāk bijis saprast, kāpēc no turīgām ģimenēm nākušās pusaudzes bijušas tik ļoti pārņemtas ar slavenību dzīvi, atklāja aktrise.

Kinokritiķi par filmu izteicās labvēlīgi, dēvējot to par «viltīgu slavenību kultūras kritiku» ar lielisku skaņu celiņu.

Kopola var atviegloti nopūsties, jo viņas filma «Marie Antoinette» («Marija Antuanete») 2006.gada Kannu festivālā tika izsvilpta.

Sofija Kopola
Sofija Kopola Foto: REUTERS/ScanPix

Kopola sacīja, ka «The Bling Ring» kritizē gan tīņiem raksturīgo slavenību māniju, gan arī zvaigžņu apsēstību pašiem ar sevi, piekraujot savas mājas ar neiedomājami dārgām mantām.

«Hilton» viesnīcu mantiniece Perisa Hiltone ļāva filmēt savā mājā, kur vienas istabas sienas pilnībā noklātas ar kurpju plauktiem, bet līdzīgi naktsklubam izveidotā istabā slejas striptīzdejotāju stienis.

«Šī filma ataino pārmērību pasauli,»

uzsvēra Kopola. «Perisas Hiltones māja ir ļoti neparasta. Es nebiju redzējusi neko tamlīdzīgu.»

Režisore tikās ar divām bandas loceklēm, lai uzklausītu viņu piedzīvojumus, taču filmā nemin meiteņu īstos vārdus, lai nepadarītu viņas vēl slavenākas. Viņa arī noraidīja dažu bandas dalībnieču izteicienus, ka kinolente esot «draņķīga un neprecīza».

«Tā nav dokumentāla filma. Viņu reakcija mani pārāk neuztrauc,» viņa teica.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu