Rīgā jau otro gadu notiks Tvīda brauciens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7.maijā, noslēdzot Rīgas Velo nedēļu, Ērenpreisa velosipēdu darbnīca un Veclaiku divriteņu klubs rīko jau otro Rīgas Tvīda braucienu, kurā aicināti piedalīties visi velobraucēji retro tērpos. Pulcēšanās un iesildošās izklaides Esplanādē no plkst.14, brauciena sākums plkst. 16, atklājot veloceliņu Centrs-Berģi, informē brauciena organizators Toms Ērenpreiss.

Tvīda brauciena mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20.-30. gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Brauciena ideja aizgūta no Londonas, kur pirmais šāds brauciens notika 2009.gadā, vēlāk strauji iekarojot arī citas pilsētas visā pasaulē. Latvijā pirmos Tvīda braucienus Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreisa velosipēdu darbnīca rīkoja pagājušā gada maijā Liepājā (skat. video) un septembrī Rīgā, pulcējot katrā ap 100-150 dalībnieku.

"Tieši 20., 30. gados Latvijā velosipēdu ražošana un popularitāte piedzīvoja ziedu laikus, tādēļ ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir patīkami iepazīties ar šo periodu vai atcerēties to, tādēļ šis pasākums ir interesants kā dalībniekiem, tā skatītājiem," komentē Ērenpreisa velosipēdu darbnīcas vadītājs Toms Ērenpreiss.

Tvīda brauciens sāksies plkst. 16 no Esplanādes, kopā ar Rīgas domes pārstāvjiem atklājot jauno Berģu veloceliņu Skolas ielā no Elizabetes ielas līdz Bruņinieku ielai, metot līkumu caur jūgendstila bagāto kluso centru un šķērsojot vecpilsētu, viesojoties Spīķeros, gar Zinātņu akadēmiju, cauri Vērmanes dārzam atgriežoties Esplanādē.

Brauciena gaisotni un atmosfēru paspilgtinās pavadošais studentu pūtēju orķestris, bet velosipēdistu drošību nodrošinās pavadošais policijas konvojs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu