Rīta pitstops radioklausītājiem un autobraucējiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Katru pirmdienu "Star FM" Zoopastas Pitstopā skan sarunas par automobiļiem – saprotamas katram un ikvienam.

Nu jau vairāk nekā gadu ik pirmdienu Star FM rīta programmā Zoopasta pēc pulksten deviņiem viesojas autožurnālists Normunds Avotiņš, lai runātu ar raidījuma vadītājiem par dažādām ar automašīnām saistītām tēmām. Sācies kā mazs pilotprojekts 2009. gadā, Zoopastas Pitstops kļuvis par pastāvīgu Star FM rīta programmas rubriku un pat iemantojis savu klausītāju loku.

"Mēs to jokojot saucam par programmu, kurā var uzdot jautājumus par auto, kas sen jau interesējuši, taču bijis bail pajautāt – ja nu izsmies?" saka N. Avotiņš.

"Taču pieredze rāda, ka sabiedrībā par automobiļu būšanām valda milzums nepareizu priekšstatu un dažādu vecmodīgu aizspriedumu."

Kāpēc dažiem jaunajiem auto vairs nav temperatūras rādītāju?

Sākotnēji Zoopastas Pitstops bija vienkārši padomu rubrika automīļiem par automobiļa kopšanu. Tās nosaukums radās no pirmā raidījuma atbalstītāja, autopiederumu izplatītāja Getz Bros. & Co (Latvia) Ltd. autoķīmijas sērijas.

"Viņiem ir arī tāda mājaslapa www.pitstop.lv, un mēs nodomājām – kāpēc gan ne?" Taču drīz vien atklājās, ka klausītājus interesē arī citi, reizēm pavisam neparasti jautājumi, piemēram, kāpēc dažiem jaunajiem auto vairs nav temperatūras rādītāju u. tml. "Biju iedomājies, ka par tādām lietām ir tik daudz rakstīts, rādīts un runāts, ka tās zina visi. Zoopastas Pitstops parādīja, ka esmu kļūdījies," atzīst N. Avotiņš.

Atraktīvu un arīdzan mazliet neparedzamu virzību Pitstopam piešķir Zoopastas vadītāji, sevišķi Star FM klausītāju absolūtā favorīte Baiba Sipeniece-Gavare.

„Baiba spēj negaidot uzdot jautājumu, kas pirmajā mirklī šķiet vientiesīgs un „pilnīgi garām” un spētu iedzīt stūrī jebkuru ekspertu.

Bet, kad mirklīti apdomājam – jā, kāpēc? Un kur vispār rakstīts, ka jābūt tā un ne citādi? Ar Baibas muti runā tā autobraucēju daļa, kas nelasa speciālo literatūru un nepavada laiku autofanu forumos. Reizēm jautājums ir tik specifisks, ka jāaptaujā vairāki speciālisti, lai nākamajā pirmdienā nekristu kaunā,” - tā Normunds.

Zoopastas Pitstopa interešu lokā nonāk viss, kas saistīts ar autobraukšanu – sākot ar to, kāpēc, pie stūres sēžot, sāp mugura, un beidzot ar diskusiju par radžotu riepu lietošanu Lietuvā. Pāris minūtes tiek veltītas arī autopasaules jaunumiem, satiksmes jautājumiem un autodīleru piedāvājumiem. Klausītāju iecienīta sadaļa ir konkurss, kur balvā var iegūt dažādus autopiederumus un autoķīmiju.

Star FM Zoopastas Pitstopa ģenerālsponsors ir Inchcape uzņēmumu grupa Latvijā (Baltic Motors un BM Auto), atbalsta Wunderbaum gaisa atsvaidzinātāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu