Latvijā gvatemaliešu dziedātājas Gabijas Morīno koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Latvijā pirmo reizi ar trīs koncertiem uzstāsies dziedātāja Gabija Morīno (Gaby Moreno), kas ieskandinās šīs vasaras festivālu «Live Fest 2013» un iezīmēs vienu no festivāla nākotnes filozofiskajām līnijām – jauno talantu atklāšanu. Gabija Morīno ir pasaulē atzīta dziesmu autore un dziedātāja, kuras mūzikai raksturīgs džeza, blūza un bosanovas skanējums un viegls akustisks pavadījums, informē «Live Fest 2013» rīkotāji. Latvijā Gabija Morīno sniegs vairākus koncertus - 14. maijā Kultūras centrā «Berģi», 15. maijā Preiļu Kultūras centrā, savukārt 16. maijā māksliniece būs satiekama Kalnciema kvartālā Rīgā.

Losandželosā dzīvojošā samtainās balss īpašniece, īstajā vārdā Maria Gabriela Moreno Bonilla, savus skaņdarbus izpilda gan angļu, gan spāņu valodā un ir iekarojusi klausītāju sirdis visā Latīņamerikā. Gados jaunā dziedātāja paguvusi izdot jau četrus albumus un pēdējo gadu laikā vairākkārt viesojusies Eiropā.

Aģentūras Live Fest vadītājs Ojārs Grasmanis: «Gabija Morīno ir nākamais lielais vārds pasaules mūzikā, kuras talantu novērtējušas vairākas mūzikas autoritātes. Viņa tikko pabeigusi koncerttūri kopā ar latīņamerikas zvaigzni Rikardo Arhonu un šobrīd koncertē kopā ar aktieri un dziedātāju Hjū Lauriju (Dr.Hauss). Man ir liels prieks, ka izdevās ieplānot koncertus arī Latvijā un tieši Gabija aizsāks šīs vasaras Live Fest festivālu.»

Vairāki mūzikas kritiķi viņu atzinuši par pēdējā gadu desmita spilgtāko debiju, viņa arī saņēmusi balvu kā labākā indie – latino māksliniece 2010. gadā (American Latino Awrads), nominēta «Emmy» balvai par tituldziesmu seriālam «Parks and Recreation», kā arī ieguvusi vairākas balvas starptautiskos konkursos.

Ar mūziku Gabija nodarbojas jau no agras bērnības - piecu gadu vecumā meitene dungojusi liriskas dziesmiņas no bērnu pasakām un spāņu sarsuelas, drīz pēc tam viņa iemācījusies spēlēt saksofonu un ģitāru, un tieši ģitāra ir kļuvusi par mākslinieces iedvesmas avotu.

Gabija Morīno
Gabija Morīno Foto: Publicitātes foto

Nopietni mūzikai meitene pievērsusies 13 gadu vecumā, kad naksnīgā pastaigā pa «Time Square» Ņujorkā viņa izdzirdējusi afroamerikāņu izcelsmes dziedātāju, kuras skanējums viņu pilnībā apbūris. Uzreiz tuvākajā mūzikas veikalā Gabija iegādājusies vairākus blūza ierakstus, un šī mūzika kļuvusi par viņas sirdij vistuvāko.

www.gaby-moreno.com

Biļetes uz dziedātājas koncertiem Preiļos un Berģos, kā arī uz festivālu «Live Fest 2013», kas 30. jūnijā norisināsies Dzintaru koncertzālē, nopērkamas www.bilesuparadize.lv un Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās visā Latvijā.

www.livefest.lv

Mūzikas festivāls «Live Fest 2013» šogad norisināsies vairākās Latvijas pilsētās - 30. jūnijā Dzintaru koncertzālē skatītājiem būs iespēja baudīt īstu rokkoncertu ar latviešu roka leģendām un īpašajiem viesiem no Lielbritānijas grupu «Animals and Friends». 17. augustā Kuldīgā uzstāsies 70. gadu britu glemroka supergrupa «Slade», savukārt 30. augustā, festivāla noslēgumā Dzintaru koncertzālē notiks grandiozs «Sweet Soul Music Revue» šovs, kura laikā skatītājiem būs iespēja doties aizraujošā ceļojumā labākajā šī laikmeta amerikāņu soulmūzikā.





KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu