Fotoreportāža: «Auļu» koncerts «Palladium» koncertzālē (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

4. maija vakarā «Palladium» koncertzālē notika vērienīgs bungu un dūdu grupas «Auļi» desmit gadu jubilejas koncerts, kurā uzstājās arī madagaskariešu dziedātājs Kilema, izpildot sadarbībā tapušo dziesmu «Tāltālu». Koncertā tika prezentēts arī jaunais grupas albums «Dižducis».

Koncerta apmeklētājiem bija iespēja dzirdēt arī ko nebijušu - folkorķestri, kurā kopā ar tautas instrumentu izpildītājiem muzicēja klasisko stīgu un pūšamo instrumentu mūziķi. Tāpat koncertā bija dzirdami gan etno, gan arī rokmūzikas dziedātāji.

Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dibināta 2003.gadā. Mūziķi ir ieguvuši atpazīstamību un popularitāti Latvijā un ārzemēs, pateicoties īpašajam skanējumam, kas apvieno latviešu folkloras arhaisko, pamatīgo spēku ar mūsdienu rokam un pasaules mūzikai raksturīgo skatuves enerģiju un dinamiku. «Auļu» fenomens ir ļāvis pārkāpt žanra robežas un uzrunāt plašu klausītāju loku, ne tikai tradicionālās mūzikas cienītājus. Grupa ir sadarbojusies ar pazīstamajiem komponistiem Juri Kulakovu, Mārtiņu Braunu, Raimondu Tigulu, Zigmāru Liepiņu un citiem, uzstājusies Dziesmu un deju svētkos, uz teātru skatuvēm un daudzos koncertos un festivālos Latvijā un ārzemēs.

«Dižducis»
«Dižducis» Foto: twitter
Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu